Ruhaápolási útmutató

Professzionális ruhatisztítás

otthon

Az Electrolux készülékek kíméletesen mossák tisztára a ruhákat: még a legfinomabb anyagból készült holmik is biztonságban vannak a szövetbarát dobban. A ruhák megőrizik frisseségüket és puha tapintásukat, és még hosszú idő után is úgy néznek ki, mintha újak lennének.

Hogyan gondoskodjon a klasszikus fehér ingről?

Bár a trendek folyamatosan változnak, a fehér ing örök divat marad. Mostantól még könnyebb lesz elérni, hogy mindig jó formában legyen: fehéren és ropogósan.

Fehér ing ruhacímkével egy nappaliban felakasztva

Alapdarab a gardróbban

A ruhák alapvetően határozzák meg megjelenését. Bár a trendek folyamatosan változnak, a klasszikus fehér ingnek mindig ott a helye a gardróbban. A megfelelő kiegészítőkkel kombinálva lehet elegáns vagy éppen vagány.

Egy frissen mosott, ropogós, fehér inget tartó nő
Mehet a ruhásszekrénybe

Élvezze a a legkorszerűbb mosási technológia előnyeit, hogy ingei mindig frissek és hófehérek maradjanak.

Kigombolt kék ing
Gombolja ki az ingeket

Az ingeket - beleértve a kézelőket és a gallérokat is - gombolja ki mosás előtt. Fontos, hogy betartsa a címkén olvasható tisztítási útmutatót, így ruhái hosszú ideig újszerűek maradnak.

Ropogós, fehér ing
Fehérítse mosás közben

Ha igazán hófehér inget szeretne, használjon fehérítőt tartalmazó mosószert.

Az ábra mutatja, mekkora helyet kell hagynia a ruhák és a dob teteje között
Hagyjon elég helyet

Hagyjon egy kéz szélességnyi távolságot a ruhák és a dob teteje között, így megvédheti a holmikat a túl sok felesleges mosószertől. 

Ropogós, fehér ing fogason
SteamCare

Két mosás között gőzöléssel frissítheti fel ruháit.

Gőzprogramos mosógépek

Wellness az ingeknek

Kedvenc ingeit a mindennapi viselés során sok megpróbáltatás éri, így hamar elveszíthetik friss, ropogós tapintásukat. A gőzprogramos mosógépek wellness funkciójával könnyen újszerűvé varázsolhatja kedvenc ruháit.

Egy ing, amelynek egyik fele puha, másik durva, hogy bemutassuk rajta a ruhák SteamCare funkcióval való gőzölésének hatékonyságát

A gőz ereje

Ha saját szemével szeretne meggyőződni róla, hogyan újítja meg a gőz a ruhákat, akassza ki őket a fürdőben zuhanyzás közben. A magas páratartalom kisimítja az ing gyűrődéseit, és még az anyagát is felfrissíti. Ha mindezt gyorsabban szeretné elérni, próbálja ki az Electrolux gőzprogramos mosógépeit, amelyek mosás nélkül is újszerűvé teszik a holmikat.

Ingvasalás gőzállomás segítségével

Könnyű és biztonságos vasalás

Bár a gőzprogramos mosógépekkel teljesen kiválthatja a vasalást, akkor is érdemes inkább gőzt használnia, ha valamit mégis ki kell vasalnia. Az Electrolux gőzállomások segítenek felgyorsítani a vasalást: gyorsan felmelegednek, és rengeteg gőzt fejlesztenek, hogy Ön egykettőre kisimíthassa a gyűrődéseket, ráncokat.


Hogyan gondoskodhat gyapjú pulóveréről?

Legyen szó akár luxuskabátról, akár mindennapi viseletre szánt pulóverről, nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodjon a gyapjú holmikról. Ha megfogad néhány tanácsot, évekig élvezheti kedvenc ruhája puhaságát.

A gyapjú holmik mosása

Fehér gyapjúpulóver kiteregetve

A Woolmark jóváhagyásával

A Woolmark Apparel Care Green címkével ellátott Electrolux mosó- és szárítógépek a csak kézzel mosható gyapjú holmit is biztonságosan tisztítják, miközben kevesebb energiát használnak fel.

A Woolmark zöld címke
Az UltraCare Eco kijelzőpanel egy hideg vizes mosási ciklust mutat
Hideg mosás

Ha mosógépén nincs gyapjú mosás funkció, válasszon hideg mosás programot a csak kézzel mosható gyapjú holmikhoz, majd mielőtt betenné a dobba, fordítsa ki őket.

Fehér gyapjúpulóver
Gondosan kiválasztott mosószer

Kerülje az erős vegyszereket vagy fehérítőt tartalmazó, esetleg "bio" jelzéssel ellátott, enzimtartalmú mosószereket. A legjobb, ha gyapjú holmikhoz kifejlesztett mosószert használ.

Egy halom gyapjúruha
Helyes tárolás

Szeretné megóvni pulóvereit a kinyúlástól? Tárolja őket összehajtogatva és fektetve. Ha mégis kénytelen őket felakasztani, válasszon kötött holmikhoz való vállfát.

Egy fehér gyapjúpulóver az Electrolux "well cared for" címkéjével

Tartsa formában

Tartsa formában kedvenc pulóverét egy gőzprogramos mosógép Woolmark tanúsítvánnyal rendelkező gyapjú programjával. A Woolmark Green minősítést azok a mosógépek kapják, melyekben biztonságosan lehet mosni azokat a ruhadarabokat is, melyek a címke szerint csak kézzel moshatók, és energiahatékonyság tekintetében is piacvezetők. Így kedvenc pulóvere és gyapjú holmijai megőrzik eredeti formájukat és puhaságukat, mosásról mosásra.

Tegye a gyapjú holmikat is szárítógépbe

Az Electrolux DelicateCare rendszer a ruhák anyagához igazítja a szárítóprogramot, így egyedülállóan kíméletesen szárítja meg őket - még a gyapjú és selyem ruhákat is. A rendszer optimalizálja a dob forgási sebességét és a forgás irányát. Ráadásul a ruhák nem gyűrődnek, mert a dob forgási iránya bizonyos időközönként változik.

Egy kék gyapjúpulóver

Többé már nem csak kézzel mosható

Az Electrolux mosó-szárító gépek a piacon elsőként kapták meg a Woolmark Blue minősítést, a mosó és szárító programokra egyaránt. A Woolmark a világ legnagyobb független gyapjúápolási szövetsége. A Woolmark Blue minősítés azt jelenti, hogy a tanúsítvánnyal rendelkező készülékben biztonságosan mosható és szárítható a gyapjú holmi is. Így a kedvenc pulóverei puhák, melegek és sokáig szépek maradnak.


Hogyan őrizheti meg ruhái élénk, vidám színét?

A színes ruhák hamarabb kifakulhatnak, mint a sötét vagy fehér holmik. De ha odafigyel rájuk, hosszú ideig megőrizhetik élénk színüket.

Vigyen színt az életébe

Vigyen színt az életébe

A színek vidámságot csempésznek a gardróbba, boldogságot a hétköznapokba. A színes ruhák energikusabbá és boldogabbá tesznek. Ugyanakkor idővel kifakulhatnak. Megfelelő gondoskodással, odafigyeléssel és törődéssel azonban megóvhatja ruhái élénk, intenzív, telt színét.

 

A mosószer kiválasztásánál két dologra is érdemes figyelni: legyen hatékony, ugyanakkor legyen kíméletes. A színes ruhákhoz érdemes folyékony vagy gél állagú mosószert választani.

 

 

 

 

1
Válogassa szét a ruháit

Színek szerint válogassa szét a ruhákat – az élénk színű, például lila, piros és narancssárga darabokat moshatja együtt, akárcsak az élénk kék és zöld színű holmikat. Ha van olyan színű ruhája, amit semmivel sem tud összepárosítani, azt mossa ki kézzel, vagy tegye be önmagában a mosógépbe.

2
Szedje ki a foltokat

Fontos, hogy a foltokra is odafigyeljen: mosás előtt ellenőrizze a ruhákat, és a foltokra öntsön egy kis mosószert vagy folteltávolítót, majd áztassa be. Ilyenkor ne mossa túl magas hőfokon a ruhát, mert a folt belesülhet a szövetbe.

3
Fordítsa ki, ha félti

Ha kifordítja mosás előtt a ruhákat, kevésbé fognak bolyhosodni, ugyanis kevésbé sérülnek a szövetszálak. Figyeljen arra is, hogy mindig hagyjon a dobban egy kézfejnyi helyet a ruhák felett. Válasszon kímélő programot, mely alacsony hőfokon mos (maximum 30 °C).

Ultramix

Még azelőtt feloldja a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezi.

Alacsony hőfokon is hatékony

Az Electrolux UltraMix rendszer még azelőtt feloldja a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezi. Ettől még tisztábbak és puhábbak lesznek a színes holmik, akár már 30 fokon. Minden UltraCare mosógép UltraMix technológiával gondoskodik ruháiról.

Fontos, hogyan szárítja ruháit 

A színes ruhákat érdemes azonnal kiszedni a gépből, amint lejár a program, mert a nedves ruhák engedhetik színüket. Amikor a ruháit szárítja, inkább az anyagok szerint, és ne a színek alapján válogassa össze a holmikat. A különböző típusú szövetek ugyanis eltérő idő alatt száradnak. Ha erre odafigyel, ruhái nem sérülnek szárítás közben, nem fakulnak ki, és nem is lesznek viseltesek.


Hogyan lesznek újra jó formában a már viseltes ruhák?

Egy jó farmer nemcsak alapdarab, de befektetés is. Ha megfelelően gondoskodik róla, farmerja évről évre jó formában marad.

Gondoskodjon kedvenc farmerjéről

A farmer sok mindent kibír, ha vigyáz rá. Ha festett, koptatott vagy indigó farmert visel, különösen oda kell figyelnie arra, hogyan tisztítja. A lényeg, hogy mindig alacsony hőfokon mossa, és csak addig, amíg feltétlenül szükséges (ne legyen túlmosva!).

Az OptiSense rendszer automatikusan a töltet súlyához igazítja a program hosszát, így biztos lehet benne, hogy soha nem mossa túl a farmereket.

1
Ne hagyja, hogy megfogja a többi ruhát

Mindig válogassa külön a farmereket a fehér vagy pasztell színű holmiktól, mert a farmer könnyen megfoghatja őket. Lehetőség szerint szárítsa őket farmer programon. Így megőrzik színüket, és sokáig jó formában maradnak!

2
Új farmer? Nézze meg a ruhacímkét!

Vannak gyártók, melyek azt ajánlják, hogy első alkalommal kézzel mossa ki farmerét: fordítsa ki, majd öntsön kis mennyiségű folyékony mosószert a vízbe. Hagyja ázni 45 percig, időnként óvatosan nyomkodja át. Végül hideg vízzel alaposan öblítse ki, majd terítse ki száradni.

3
Mosószer a farmerekhez

Figyeljen rá, hogy a farmareket a megfelelő mosószerrel tisztítsa. Sok olyan mosószer van, melyet kifejezetten színes ruhák tisztításához fejlesztettek ki. Farmerek és színes ruhák mosásához használjon folyékony mosószert vagy mosókapszulát.

Ultramix

Még azelőtt feloldja a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezi.

Nemcsak tisztítja, táplálja is a farmert

Az UltraMix rendszer nemcsak tisztítja, de fel is frissíti a farmer anyagból készült ruhákat. A hagyományos mosógépektől eltérően az UltraMix rendszerű mosógépek még azelőtt feloldják a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezik, így nemcsak tisztábbak, de puhábbak is lesznek a holmik.

A farmer is mehet a szárítógépbe 

A farmer sokkal puhább lesz, ha szárítógépben szárítja. Vannak, akik nem merik gépben szárítani farmerjukat. Pedig a modern szárítógépekben nemcsak puhább lesz a farmer, de eredeti formáját is visszanyeri. Kövesse a ruhacímke utasításait, és figyeljen rá, hogy ne szárítsa túl, így nem lesz gyűrött.