Elektronikai eszközök újrahasznosítása

Miért hasznos az újrahasznosítás?

Az elektronikai eszközök a világ leggyorsabban újratermelődő hulladékai közé tartoznak, pedig könnyen megóvhatnánk környezetünk természetes erőforrásait, ha megjavíttatnánk vagy újrahasznosítanánk készülékeinket.

Amennyiben ezt nem tesszük meg, a hagyományos hulladéklerakókon elhelyezett eszközökből veszélyes anyagok szivárognak ki, melyek nem csak a talaj és a víz károsodásáért felelősek, de az állatvilág és saját magunk egészségét is veszélyeztetik.

Az elektronikus eszközök újrahasznosíthatóságára az eszközökön látható jelzés – egy áthúzott kuka – figyelmeztet. Kérjük, hogy azokat az eszközöket, amelyeken ez a szimbólum látható, ne dobja a szeméttárolóba!

Mit tegyünk, ha már nincs szükségünk egy elektromos berendezésre?

·        Vigyük vissza a boltba!

A kereskedők ingyenesen visszaveszik elhasználódott berendezéseket, ráadásul erre az e-hulladékok visszavételéről szóló szabályozás kötelezi is őket.

 

·        Lakossági hulladékudvarok

Szinte minden magyarországi településen lehetőség van régi elektromos készülékeink hulladékudvarban történő elhelyezésére.

 

·        Lomtalanítás

Lomtalanításkor kizárólag a veszélyes hulladékok leadására biztosított időszakban szabadulhatunk meg elektromos eszközeinktől. Ennek helyét és időpontját megtalálhatjuk a tájékoztatóban vagy a szervezet honlapján. 

 

Hogyan segítünk Önnek?

Az Electrolux-nál büszkék vagyunk rá, hogy már a termékfejlesztés során is figyelünk arra, hogy élettartama végén lehetőség legyen az eszköz újrahasznosítására.

Termékeink nemcsak jobb életminőséget kínálnak, de azt is lehetővé teszik, hogy Ön ezt energiatakarékos és környezetbarát módon valósítsa meg.

Folyamatosan megújuló technológiánk és tapasztalt szakembereink segítenek minket abban, hogy az Electrolux biztonságos, hatékony és etikus maradhasson.