Vásárlási útmutató

Találja meg a tökéletes mosógépet

Melyik az Ön mosógépe?

Ismerje meg a mosógép családokat, hogy kiválaszthassa az életvitelének és elképzeléseinek megfelelő modellt! Vásárlás előtt nézze meg a kiválasztott gép használati útmutatóját, melyben minden információt megtalál róla.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

Hová kerül a mosógép?

Elsőként mérje fel, mekkora helye lesz a mosógépnek.

60 cm x 60 cm (szél x mély) hely kell egy elöltöltős mosógépnek.
40 cm x 60 cm (szél x mély) területen fér el egy felültöltős mosógép.
60 cm x 38-45 cm (szél x mély) területen pedig elfér egy keskeny elöltöltős mosógép.

Ne felejtse el leellenőrizni a vízvezeték kiállását sem, hogy minél egyszerűbben csatlakoztatható legyen a mosógép a vízhálózathoz.

Tipp: Ha a fürdőszobája nagyon kicsi, érdemes elgondolkodni egy mosó-szárító gép beszerzésén.

Kapacitás

Hányszor szokott mosni egy héten?

Kevesebb, mint 4 -szer – Ha keveset mos, egy 6-7 kg-os kapacitású mosógép is remekül kielégíti az igényeket.

4-6 alkalommal – A 8-9 kg-os kapacitással rendelkező mosógépeket kifejezetten a 3-4 fős családoknak terveztük, akik rendszeresen mosnak nagyobb mennyiségű ruhát.

6-nál többször – Ha Ön naponta használja mosógépét, és szinte mindig sokat mos, akkor válasszon 10 kg-os kapacitású készüléket. 

Minden Electrolux mosógép SensiCare technológiával működik. A SensiCare rendszer súlyérzékelőkkel állítja be a víz- és energiafogyasztást a töltet méretétől függően. Ezzel időt és pénzt takarít meg, valamint biztosítja, hogy ruháit ne mossa túl.

Energiatakarékos

Az Electrolux mosógépek rendkívül alacsony víz- és energiafelhasználás mellett, kíméletesen mossák tisztára a ruhákat. A legújabb Electrolux modellek energiabesorolása A+++ -tól A+++ -70%-ig terjed. Ez azt jelenti, hogy a legjobb energiaosztályú Electrolux mosógép 70%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy A+++ besorolású modell.

Bizonyos technikai megoldások jelentős szerepet játszanak az energiafogyasztás csökkentésében. Ilyen pl. az inverter motor, az ECO program vagy a SensiCare technológia.

Csendes és gyors

Van még 2 fontos szempont, amit érdemes átgondolni az új mosógép kiválasztásakor.

Csendes programok

A legújabb mosógépeink zajszintje csupán 47 decibel, ezért akár este is moshat. Nem fogja zavarni sem a családját, sem a szomszédokat.

Gyors programok

A gyors programon 20 perc alatt is kimoshat egy kisebb adag (3kg) ruhát. Ha több holmit mos egyszerre, használja az UltraWash programot (bizonyos modelleken). Ezen a programon 59 perc alatt tisztára moshatja ruháit.

Okos mosógépek

Az okos Electrolux mosógépeket már az okostelefonjáról is irányíthatja a MY Electrolux Care alkalmazásból. Beállíthatja telefonján a hőfokot, a ruhák anyagát és színét. Az alkalmazás pedig javaslatot tesz a megfelelő mosóprogramra. Keresse a My Electrolux Care alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban.

A tökéletes páros

Az Electrolux mosógépek és szárítógépek tökéletes összhangban vannak dizájn és technológia tekintetében egyaránt. A szárítógépet a mosógép tetejére is építheti, ha nem férnek el egymás mellett.


Két tökéletes mosógép

Gőzprogramos mosógépek

Érdemes gőzprogramos Electrolux mosógépet választani, ha szeretne kevesebb időt tölteni a vasalással. Az Electrolux SteamCare® modellek a program végén lefuttatnak egy rövid gőzciklust, s ezzel kisimítják a gyűrődések jelentős részét. De választhat önálló gőzprogramot is, ha csak fel szeretne frissíteni egy pulóvert vagy zakót.

Tanúsítványok

Az Electrolux mosógépek gyapjúprogramja Woolmark tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy az Electrolux mosógépekben biztonságosan moshatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók.

Az Electrolux 800-as sorozat mosógépei az Ariel és a Lenor tanúsítványát is megkapták. A világ egyik legnagyobb mosószergyártója igazolja, hogy a feloldott mosószer és az öblítő egyenletesen oszlik el a ruhákon, így eléri a szövetek 70%-át. Ezért ruhái hosszú ideig úgy néznek ki, mintha újak lennének.


UltraCare - Teljesen megóvja ruhái szövetét

Az UltraCare rendszer még azelőtt összekeveri a mosószert a vízzel, mielőtt a dobba engedné, a ruhákra. A vízben oldott mosószer és öblítő minden szövetszálhoz elér, így alaposan tisztítja és védi a szövetet. A ruhák hosszú idő után is úgy néznek ki, mintha újak lennének.

Megnézem a PerfectCare 800-as mosógépeket

Minden szövetszál puha marad. Mosásról mosásra.

Ha a mosószer nem oldódik fel rendesen, akkor nem tudja kellő alapossággal megtisztítani a ruhákat. Ha pedig az öblítő nem járja át egyenletesen a szövetet, a ruha nem lesz kellemesen puha, amikor felveszi. Az UltraCare rendszerű PerfectCare mosógépek még azelőtt összekeverik és feloldják a mosószert, illetve az öblítőt a vízben, mielőtt a dobba engedik a tisztítószereket. A teljesen feloldott mosószer és öblítő egyenletesen járja át a szövetszálakat, ezért a ruhák tökéletesen tiszták és ellenállhatatlanul puhák lesznek.

Megnézem a PerfectCare 800-as mosógépeket

UltraWash - Tiszta ruhák 30 fokon, alig 1 óra alatt

Az UltraWash programon 59 perc alatt, 30 fokon, kíméletesen moshatja ki ruháit. Az alacsony hőfoknak és a finom dobmozgásnak köszönhetően ruhái hosszú ideg kényeztetik majd Önt az “új ruha” egyedülálló érzésével.

Megnézem a PerfectCare 800-as mosógépeket

SteamCare - Kevesebb vasalás

A SteamCare rendszerrel otthonában is professzionálisan gondoskodhat ruháiról. Minden mosóprogramot gőzciklussal fejez be, így harmadával csökkennek a gyűrődések. Kevésbé gyűrött ruhák, rendszeres vasalás nélkül. A SteamCare rendszerrel fel is frissítheti ruháit, így nem kell feltétlenül kimosnia őket.

Megnézem a PerfectCare 700-as mosógépeket

Harmadával kevesebb gyűrődés    

A mosóprogram végén van egy rövid gőz ciklus, melyben a szövetszálak ellazulnak, kisimulnak. Így harmadával kevesebb lesz a gyűrődés a ruhákon - összehasonlítva egy olyan géppel, melyben nincs SteamCare rendszer. Mostantól egy programon belül moshat és gőzölhet. Kevesebbet kell majd vasalnia, miközben ruhái megőrzik eredeti formájukat, és szépek maradnak.

Electrolux PerfectCare 700 mosógépek - harmadával kevesebb gyűrődés

Ne mossa ki! Elég, ha felfrissíti.

A ruhákat nem kell mindig kimosni. Időnként elég, ha csak gyorsan felfrissíti őket. A FreshScent rendszerben egy friss illatot kombináltunk a gőzprogrammal, hogy ruháit teljesen felfrissíthesse. Azzal, hogy nem mossa feleslegesen ruháit, megnöveli élettartamukat - hosszú ideig úgy néznek ki, olyan lesz a tapintásuk és az illatuk, mintha újak lennének.

Megveszem

SensiCare - Mindennapi ruhák, gondosan mosva

A SensiCare rendszer a töltethez igazítja a program hosszát, az energia- és vízfogyasztást, hogy a ruhák ne legyenek túlmosva. Mivel a holmik nem lesznek indokolatlanul sokáig mosva, hosszú idő múlva is úgy néznek ki, mintha újak lennének.

Megnézem a PerfectCare 600-as mosógépeket

Az anyagok kétszer annyi ideg néznek ki újnak    

A Ritex 2015-ben végzett színtesztje (test azonosító:15CR00099) kimutatta, hogy a SensiCare rendszerrel mosott anyagok kétszer annyi ideg néznek ki újnak. Az érzékelők automatikusan a töltet méretéhez igazítják a mosóprogramot az első pillanattól kezdve. Ezért a ruhákat éppen annyi ideig, annyi víz és energia felhasználásával mossa tisztára, amennyi feltétlenül szükséges. A ruhák így kevésbé lesznek viseltesek. Gondoskodik ruháiról, és óvja a környezetet. 

Electrolux PerfectCare mosógép farmer program

Farmer program: szeretjük a farmert

Az Electrolux PerfectCare mosógépek speciális farmer programja kíméletesebben tisztítja  a farmerholmikat, mintha kézzel mosná őket. Puhábbak, élénkebb színűek lesznek, és fehér kopás csíkok sem jelennek meg az anyagon. Kedvenc farmere sokáig úgy néz majd ki, mintha új lenne.