Vásárlási útmutató

Találja meg a tökéletes szárítógépet

Egyedülállóan hatékony szárítás

A finom levegőáramlás minden oldalról kíméletesen szárítja a ruhákat. A spirális alakban áramló levegő bejut a nehezen elérhető szűk helyekre is, például a zsebekbe, hajtásokba, öltések közé. Így gyorsan, alaposan és egyenletesen szárítja meg a legfinomabb szövetekből készült darabokat (például a selyem és gyapjú holmikat) valamint a vastagabb kabátokat is.

DelicateCare - Vigyáz a stílusára

A DelicateCare rendszer az anyag típusához igazítja a szárítás hőfokát és a dobmozgást. Ezért a lehető legkíméletesebben szárítja meg a ruhákat. Legyen az bármilyen sérülékeny anyag - akár gyapjú vagy speciális outdoor ruha -, a szárítás során megőrzi kiváló minőségét.

Nem megy össze.* Megtartja formáját.

Mostantól a legfinomabb gyapjúszövetből készült pulóverét is száríthatja gépben. A DelicateCare rendszer gondoskodik a finom dobmozgásról, ezért a gyapjú nem gyűrődik és csavarodik, és nem is megy össze. Egyedülállóan jól szárít! A ruhák nem mennek össze, és nem veszítik el eredeti formájukat - a fektetve történő szárításhoz képest.

 

* A gyapjú nem megy össze. A fektetve történő szárítással összehasonlítva.

Megőrzi és visszaállítja a vízlepergető képességet*

*Jobb, mint a levegőn szárítás. 

A DelicateCare rendszerű készülékekben szárított outdoor ruhák sokkal jobban megőrzik vízlepergető képességüket, mintha szabad levegőn száradtak volna. Sőt, a DelicateCare rendszer képes visszaállítani a technikai holmik vízlepergető és szélálló képességét. Éppen olyan hőmérsékleten szárítja a technikai ruhákat, melyre szükség van a speciális funkciók (vízlepergetés, szellőzés) megőrzéséhez vagy éppen visszaállításához.

GentleCare - A ruhák sokáig úgy néznek ki, mintha újak lennének

A GentleCare rendszer fele akkora hőmérsékleten szárítja a ruhákat, mint a hagyományos szárítógépek, ezért a ruhák soha nincsenek kitéve feleslegesen nagy hőnek. Így nem roncsolódik a szövet, ráadásul jelentősen csökken az energiafogyasztás, valamint a szárítás időtartama is.

Kíméletes szárítás alacsonyabb hőfokon*

*A hagyományos szárítógépek dobjában áramló levegő hőmérsékletével 

Hatékony szárítás, egyszerű karbantartás

Az egyszerűen tisztán tartható EcoFlow szűrőrendszer gondoskodik a hatékony levegőáramlásról. 2-3 szárítóprogram lefuttatása után érdemes megtisztítani a szűrőt a pihéktől és a szöszöktől, hogy a szárítógépben akadálytalanul áramoljon a meleg levegő. Így a gép gyorsabban és energiatakarékosan szárítja meg a ruhákat.

Tükörbe néző nő

Kíméletesen szárítja meg minden ruháját

A SensiCare rendszer felméri, hogy mennyire vizesek a ruhák a gépben, és annak megfelelően állítja be a program hosszát. Ezért amikor csak néhány ruhadarab van a gépben, azok sem lesznek feleslegesen sokáig szárítva.

 

Rövidebb program, több gondoskodás

A SensiCare rendszer érzékelői a töltet súlyához igazodóan állítják be a program hosszát. Amikor csak néhány ruhadarab van a gépben (fél töltet), azok sem lesznek feleslegesen sokáig szárítva. Ezzel időt és energiát takaríthat meg, miközben ruhái is megkapják a megfelelő gondoskodást – függetlenül attól, hogy egy nagy adag ruhát vagy csak egy melegítőt dobott be a gépbe.

Összeépítő keret: mehet a szárítógép a mosógépre

Spóroljon helyet, és építse a szárítógépét a mosógép tetejére. Ehhez szüksége lesz egy összeépítő keretre mely stabilan rögzíti a szárítógépet a mosógépen. Az összeépítő keretnek van egy kihúzható polca, melyen össze is hajtogathatja a szárítógépből kiszedett ruhákat.

Az összeépítő keret megvásárlása előtt ellenőrizze, hogy az Ön szárítógépe és mosógépe kompatibilis-e a kerettel!

Szeretne többet tudni szárítógépeinkről?

Mielőtt kiválasztja új szárítógépét érdemes megnézni, hogy a készülék milyen programokat kínál. Így biztos lehet benne, hogy minden holmiját a ruha anyagának megfelelő programon száríthat. Szárítógépeink számos speciális funkcióval rendelkeznek, melyek segítenek ruhái kíméletes ápolásában. Nézze meg vásárlási útmutatónkat, melynek segítségével könnyedén megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő készüléket.

Melyik az Ön szárítógépe?

Ismerje meg a szárítógép családokat, hogy kiválaszthassa az életvitelének és elképzeléseinek megfelelő modellt! Vásárlás előtt nézze meg a kiválasztott gép használati útmutatóját, melyben minden információt megtalál róla.

Electrolux EcoLine

Kategóriájukban a legjobb, A+++ energiaosztályú szárítógépeink – energiát takarítanak meg, miközben óvják a ruhákat

Az Electrolux EcoLine szárítógépek a legenergiatakarékosabb modelljeink. A+++ besorolásukkal kategóriájukban a legjobbak. Akár 68%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos szárítógépek.* Az alacsony hőmérsékleten történő szárításnak köszönhetően, még a legkényesebb anyagú ruhák, például a selyem** vagy a gyapjú*** sem megy össze.

 

*68%: A 8 kg-os hőszivattyús (A+++ energiaosztály) és a 8 kg-os kondenzációs szárítógépünk (B energiaosztály) éves energiafogyasztásának összehasonlítása alapján.
**Ugyanolyan jó, mint a szabad levegőn történő szárítás.
***A fektetve történő szárítással összehasonlítva.

Energiatakarékos szárítás

Minden Electrolux szárítógép minimális mennyiségű energiát használ a ruhák szárítása során. Az Electrolux szárítógépek alacsony energiafogyasztásuknak köszönhetően B-től A+++ -ig  terjedő besorolást kaptak. Ez azt jelenti, hogy a legjobb energiafogyasztású Electrolux modell 40%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy A besorolású készülék. Az alacsony energiafogyasztásban többféle technológiai megoldás is jelentős szerepet játszik. Például az inverter motor, a SensiCare technológia, vagy a hőszivattyús rendszer.

Hová kerül a szárítógép?

Először gondolja át, hogy hová kerül a szárítógép.

60 cm x 60 cm (szél x mély) hely kell egy Electrolux szárítógépnek. A készülék kerülhet a fürdőszobába vagy a mosókonyhába a mosógép mellé, de egy összeépítő keret segítségével akár a mosógép tetejére is rárakhatja. Ha kicsi a fürdőszoba, érdemes megnézni, hogy a konyhában vagy a gardróbban talál-e neki helyet. Ugyanis a hőszivattyús szárítógépeket csak be kell dugni a konnektorba és máris használatra készen állnak. Nincs szükség külön kifolyócsőre a kondenzvíz elvezetéséhez. 

Tipp: Ha nincs hely otthonában 2 készüléknek, érdemes elgondolkodnia egy mosó-szárító gép beszerzésén. 

Kapacitás

Milyen gyakran fogja szárítani ruháit gépben?

Kevesebb, mint 4-szer egy héten – ha csak heti néhány alkalommal használná, egy 7 kg-os kapacitású szárítógép tökéletesen elég lesz.

4–6 alkalommal egy héten – a 8-9 kg-os kapacitású szárítógépeket kifejezetten rendszeres használathoz, nagyobb mennyiségű ruha szárításához ajánljuk.

6-nál többször egy héten – Ha Ön naponta használja szárítógépét nagy mennyiségű ruha szárítására, akkor Önnek a 10 kg-os kapacitású készülékeket ajánljuk. 

Minden Electrolux szárítógép SensiCare technológiával működik, azaz megmérik a töltet súlyát, és ahhoz igazítják a víz- illetve az energiafogyasztást, valamint a programok hosszát.

Tipp: Figyeljen arra, hogy a szárítógép ne legyen telepakolva vizes ruhákkal. Ha van elég hely a ruháknak a dobban, akkor gyorsabban száradnak. Ha nem biztos benne, hogy melyik szárítógép lenne jó Önnek, akkor válassza a nagyobb kapacitásút.

Kíméletes szárítás, alacsony hőfokon

A hőszivattyús Electrolux szárítógépek alacsony hőmérsékleten dolgoznak; ezzel  óvják ruháit, hogy azok hosszú ideig kifogástalan formában maradjanak. Ezek a modellek Woolmark Blue tanúsítvánnyal rendelkeznek, mely igazolja, hogy a gyapjúprogramon biztonságosan száríthatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók. Az alacsony hőfokon történő szárítás nem csak kíméletes, de energiatakarékos is. 

Speciális szárítóprogram minden ruhának

Az Electrolux szárítógépekben inverter motor van, mely képes szabályozni a dobmozgás sebességét és irányát. Ennek köszönhetően a szárító programokat a ruhák anyagához igazítja a készülék. Így az Electrolux szárítógépek a pamutpólóktól a farmernadrágokon át a gyapjúpulóverekig minden ruhát a lehető legkíméletesebben szárítanak puhára. Az inverter motor másik fontos jellemzője, hogy nincs benne szénkefe. A szénkefe és a mozgó alkatrészek hiánya azt is jelenti, hogy hosszabb a motor élettartama – nincs, ami elromoljon benne. Emellett, az inverter motoros készülékek csendesebbek és energiatakarékosabbak is, mint a hagyományos motorral szerelt társaik.

Szárítsa gépben a különleges anyagból készült ruháit is

A legújabb Electrolux szárítógépekben biztonságosan száríthatja meg a különböző anyagú ruhákat. A jelenleg használt szövettípusok 93 százaléka szárítható ezekben a készülékekben. Válasszon ruhája anyagának megfelelő programot: mix (kevertszálas anyagokhoz), szintetikus, pamut, gyapjú, selyem, pehelykabát, csipke és egyéb kímélő programok:

 • Fekete selyem és kötött ruha
  Gyapjú

  A gyapjúprogramunkon szárított ruhák garantáltan nem mennek össze. Még annyira sem, mintha fektetve szárítaná őket. A program annyira kíméletes, hogy az Electrolux szárítógépek megkapták a Woolmark tanúsítványt.

 • Outdoor dzseki
  Outdoor

  Kedvenc sídzskije évről évre megőrzi újkori formáját és technikai jellemzőit.  Sőt, az outdoor programon akár vissza is állíthatja kabátja vízlepergető képességét, ha már átázik.

 • Kék pehelykabát
  Pehely kabát

  Szárítsa pehelykabátját ezen a programon, és 30%-kal jobb lesz a hőmegtartó képessége, minta szabad levegőn szárította volna.

 • Fehér ágyneműhuzat
  Ágynemű

  Az ágyneműt nem egyszerű megszárítani. Ezért terveztünk egy olyan programot, mely hatékonyan szárítja meg a nagyobb holmikat, például a paplanhuzatot vagy a lepedőt.

Tökéletes páros

Az Electrolux mosógépek és szárítógépek tökéletes összhangban vannak dizájn és technológia tekintetében egyaránt. A szárítógépet a mosógép tetejére is építheti, ha nem férnek el egymás mellett.


Két modell

Töltethez igazított szárítás: SensiCare rendszer

Minden Electrolux PerfectCare szárítógép SensiCare technológiával rendelkezik. A fejlett páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők folyamatosan ellenőrzik, hogy mennyire nedvesek a ruhák a dobban. Amint azok megszáradnak, a szárítógép leállítja a programot. A SensiCare rendszer így időt és energiát takarít meg, miközben védi a szövetszálakat a túlszárítástól.

Okos szárítógépek

Az okos Electrolux szárítógépeket már az okostelefonjáról is irányíthatja az Electrolux alkalmazásból. Keresse az Electrolux alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban.

Takarítson meg időt és helyet

Egy modern Electrolux szárítógéppel rengeteg időt megtakaríthat. A gépben szárított ruhák nagy részét egyáltalán nem kell vasalni, így a vasalásra szánt időt is fordíthatja másra. A szárítógép használata mellett jóval több időt tölthet családja és barátai körében.

Tanúsítványok

Az Electrolux szárítógépek gyapjúprogramja Woolmark tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy az Electrolux szárítógépekben biztonságosan száríthatók a legkényesebb anyagú holmik is.