Vásárlási útmutató

Találja meg a tökéletes szárítógépet

Melyik az Ön szárítógépe?

Ismerje meg a szárítógép családokat, hogy kiválaszthassa az életvitelének és elképzeléseinek megfelelő modellt! Vásárlás előtt nézze meg a kiválasztott gép használati útmutatóját, melyben minden információt megtalál róla.

 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare

Energiatakarékos szárítás

Minden Electrolux szárítógép minimális mennyiségű energiát használ a ruhák szárítása során. Az Electrolux szárítógépek alacsony energiafogyasztásuknak köszönhetően B-től A+++ -ig  terjedő besorolást kaptak. Ez azt jelenti, hogy a legjobb energiafogyasztású Electrolux modell 40%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy A besorolású készülék. Az alacsony energiafogyasztásban többféle technológiai megoldás is jelentős szerepet játszik. Például az inverter motor, a SensiCare technológia, vagy a hőszivattyús rendszer.

Hová kerül a szárítógép?

Először gondolja át, hogy hová kerül a szárítógép.

60 cm x 60 cm (szél x mély) hely kell egy Electrolux szárítógépnek. A készülék kerülhet a fürdőszobába vagy a mosókonyhába a mosógép mellé, de egy összeépítő keret segítségével akár a mosógép tetejére is rárakhatja. Ha kicsi a fürdőszoba, érdemes megnézni, hogy a konyhában vagy a gardróbban talál-e neki helyet. Ugyanis a hőszivattyús szárítógépeket csak be kell dugni a konnektorba és máris használatra készen állnak. Nincs szükség külön kifolyócsőre a kondenzvíz elvezetéséhez. 

Tipp: Ha nincs hely otthonában 2 készüléknek, érdemes elgondolkodnia egy mosó-szárító gép beszerzésén. 

Kapacitás

Milyen gyakran fogja szárítani ruháit gépben?

Kevesebb, mint 4-szer egy héten – ha csak heti néhány alkalommal használná, egy 7 kg-os kapacitású szárítógép tökéletesen elég lesz.

4–6 alkalommal egy héten – a 8-9 kg-os kapacitású szárítógépeket kifejezetten rendszeres használathoz, nagyobb mennyiségű ruha szárításához ajánljuk.

6-nál többször egy héten – Ha Ön naponta használja szárítógépét nagy mennyiségű ruha szárítására, akkor Önnek a 10 kg-os kapacitású készülékeket ajánljuk. 

Minden Electrolux szárítógép SensiCare technológiával működik, azaz megmérik a töltet súlyát, és ahhoz igazítják a víz- illetve az energiafogyasztást, valamint a programok hosszát.

Tipp: Figyeljen arra, hogy a szárítógép ne legyen telepakolva vizes ruhákkal. Ha van elég hely a ruháknak a dobban, akkor gyorsabban száradnak. Ha nem biztos benne, hogy melyik szárítógép lenne jó Önnek, akkor válassza a nagyobb kapacitásút.

Kíméletes szárítás, alacsony hőfokon

A hőszivattyús Electrolux szárítógépek alacsony hőmérsékleten dolgoznak; ezzel  óvják ruháit, hogy azok hosszú ideig kifogástalan formában maradjanak. Ezek a modellek Woolmark Blue tanúsítvánnyal rendelkeznek, mely igazolja, hogy a gyapjúprogramon biztonságosan száríthatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók. Az alacsony hőfokon történő szárítás nem csak kíméletes, de energiatakarékos is. 

Speciális szárítóprogram minden ruhának

Az Electrolux szárítógépekben inverter motor van, mely képes szabályozni a dobmozgás sebességét és irányát. Ennek köszönhetően a szárító programokat a ruhák anyagához igazítja a készülék. Így az Electrolux szárítógépek a pamutpólóktól a farmernadrágokon át a gyapjúpulóverekig minden ruhát a lehető legkíméletesebben szárítanak puhára. Az inverter motor másik fontos jellemzője, hogy nincs benne szénkefe. A szénkefe és a mozgó alkatrészek hiánya azt is jelenti, hogy hosszabb a motor élettartama – nincs, ami elromoljon benne. Emellett, az inverter motoros készülékek csendesebbek és energiatakarékosabbak is, mint a hagyományos motorral szerelt társaik.

Szárítsa gépben a különleges anyagból készült ruháit is

A legújabb Electrolux szárítógépekben biztonságosan száríthatja meg a különböző anyagú ruhákat. A jelenleg használt szövettípusok 93 százaléka szárítható ezekben a készülékekben. Válasszon ruhája anyagának megfelelő programot: mix (kevertszálas anyagokhoz), szintetikus, pamut, gyapjú, selyem, pehelykabát, csipke és egyéb kímélő programok:

 • Fekete selyem és kötött ruha
  Gyapjú

  A gyapjúprogramunkon szárított ruhák garantáltan nem mennek össze. Még annyira sem, mintha fektetve szárítaná őket. A program annyira kíméletes, hogy az Electrolux szárítógépek megkapták a Woolmark tanúsítványt.

 • Outdoor dzseki
  Outdoor

  Kedvenc sídzskije évről évre megőrzi újkori formáját és technikai jellemzőit.  Sőt, az outdoor programon akár vissza is állíthatja kabátja vízlepergető képességét, ha már átázik.

 • Kék pehelykabát
  Pehely kabát

  Szárítsa pehelykabátját ezen a programon, és 30%-kal jobb lesz a hőmegtartó képessége, minta szabad levegőn szárította volna.

 • Fehér ágyneműhuzat
  Ágynemű

  Az ágyneműt nem egyszerű megszárítani. Ezért terveztünk egy olyan programot, mely hatékonyan szárítja meg a nagyobb holmikat, például a paplanhuzatot vagy a lepedőt.

Tökéletes páros

Az Electrolux mosógépek és szárítógépek tökéletes összhangban vannak dizájn és technológia tekintetében egyaránt. A szárítógépet a mosógép tetejére is építheti, ha nem férnek el egymás mellett.


Két modell

Töltethez igazított szárítás: SensiCare rendszer

Minden Electrolux PerfectCare szárítógép SensiCare technológiával rendelkezik. A fejlett páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők folyamatosan ellenőrzik, hogy mennyire nedvesek a ruhák a dobban. Amint azok megszáradnak, a szárítógép leállítja a programot. A SensiCare rendszer így időt és energiát takarít meg, miközben védi a szövetszálakat a túlszárítástól.

Okos szárítógépek

Az okos Electrolux szárítógépeket már az okostelefonjáról is irányíthatja a My Electrolux Care alkalmazásból. Keresse a My Electrolux Care alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban.

Takarítson meg időt és helyet

Egy modern Electrolux szárítógéppel rengeteg időt megtakaríthat. A gépben szárított ruhák nagy részét egyáltalán nem kell vasalni, így a vasalásra szánt időt is fordíthatja másra. A szárítógép használata mellett jóval több időt tölthet családja és barátai körében.

Tanúsítványok

Az Electrolux szárítógépek gyapjúprogramja Woolmark tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy az Electrolux szárítógépekben biztonságosan száríthatók a legkényesebb anyagú holmik is.

Egyedülállóan hatékony szárítás

A finom levegőáramlás minden oldalról kíméletesen szárítja a ruhákat. A spirális alakban áramló levegő bejut a nehezen elérhető szűk helyekre is, például a zsebekbe, hajtásokba, öltések közé. Így gyorsan, alaposan és egyenletesen szárítja meg a legfinomabb szövetekből készült darabokat (például a selyem és gyapjú holmikat) valamint a vastagabb kabátokat is.

DelicateCare - Vigyáz a stílusára

A DelicateCare rendszer az anyag típusához igazítja a szárítás hőfokát és a dobmozgást. Ezért a lehető legkíméletesebben szárítja meg a ruhákat. Legyen az bármilyen sérülékeny anyag - akár gyapjú vagy speciális outdoor ruha -, a szárítás során megőrzi kiváló minőségét.

Nem megy össze.* Megtartja formáját.

* A gyapjú nem megy össze. A fektetve történő szárítással összehasonlítva.

Mostantól a legfinomabb gyapjúszövetből készült pulóverét is száríthatja gépben. A DelicateCare rendszer gondoskodik a finom dobmozgásról, ezért a gyapjú nem gyűrődik és csavarodik, és nem is megy össze. Egyedülállóan jól szárít! A ruhák nem mennek össze, és nem veszítik el eredeti formájukat - a fektetve történő szárításhoz képest.

Megőrzi és visszaállítja a vízlepergető képességet*

*Jobb, mint a levegőn szárítás. 

A DelicateCare rendszerű készülékekben szárított outdoor ruhák sokkal jobban megőrzik vízlepergető képességüket, mintha szabad levegőn száradtak volna. Sőt, a DelicateCare rendszer képes visszaállítani a technikai holmik vízlepergető és szélálló képességét. Éppen olyan hőmérsékleten szárítja a technikai ruhákat, melyre szükség van a speciális funkciók (vízlepergetés, szellőzés) megőrzéséhez vagy éppen visszaállításához.

GentleCare - A ruhák sokáig úgy néznek ki, mintha újak lennének

A GentleCare rendszer fele akkora hőmérsékleten szárítja a ruhákat, mint a hagyományos szárítógépek, ezért a ruhák soha nincsenek kitéve feleslegesen nagy hőnek. Így nem roncsolódik a szövet, ráadásul jelentősen csökken az energiafogyasztás, valamint a szárítás időtartama is.

Megnézem a GentleCare szárítógépeket

Kíméletes szárítás alacsonyabb hőfokon*

*A hagyományos szárítógépek dobjában áramló levegő hőmérsékletével 

Hatékony szárítás, egyszerű karbantartás

Az egyszerűen tisztán tartható EcoFlow szűrőrendszer gondoskodik a hatékony levegőáramlásról. 2-3 szárítóprogram lefuttatása után érdemes megtisztítani a szűrőt a pihéktől és a szöszöktől, hogy a szárítógépben akadálytalanul áramoljon a meleg levegő. Így a gép gyorsabban és energiatakarékosan szárítja meg a ruhákat.

Tükörbe néző nő

Kíméletesen szárítja meg minden ruháját

A SensiCare rendszer felméri, hogy mennyire vizesek a ruhák a gépben, és annak megfelelően állítja be a program hosszát. Ezért amikor csak néhány ruhadarab van a gépben, azok sem lesznek feleslegesen sokáig szárítva.

 

Megnézem a szárítógépeket

Rövidebb program, több gondoskodás

A SensiCare rendszer érzékelői a töltet súlyához igazodóan állítják be a program hosszát. Amikor csak néhány ruhadarab van a gépben (fél töltet), azok sem lesznek feleslegesen sokáig szárítva. Ezzel időt és energiát takaríthat meg, miközben ruhái is megkapják a megfelelő gondoskodást – függetlenül attól, hogy egy nagy adag ruhát vagy csak egy melegítőt dobott be a gépbe.

Összeépítő keret: mehet a szárítógép a mosógépre

Spóroljon helyet, és építse a szárítógépét a mosógép tetejére. Ehhez szüksége lesz egy összeépítő keretre mely stabilan rögzíti a szárítógépet a mosógépen. Az összeépítő keretnek van egy kihúzható polca, melyen össze is hajtogathatja a szárítógépből kiszedett ruhákat.

Az összeépítő keret megvásárlása előtt ellenőrizze, hogy az Ön szárítógépe és mosógépe kompatibilis-e a kerettel!

Megveszem