Fenntartható életmód, Svédországból

A klímaváltozás már tény, és mindannyiunk közös érdeke, hogy tegyünk ellene. Egy fenntarthatóbb életmód kialakításával Ön is segíthet. Ha kiemelkedően energiatakarékos háztartási készülékeket használ, azzal kíméli környezetünket, és az energiaköltségeket is csökkentheti. Az Electroluxnál olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek már ma is egyedülállóak, és segítenek egy jobb holnap építésében. Szeretnénk segíteni egy fenntarthatóbb életmód kialakításában, és hatékonyabbá tenni saját működésünket is.

 

OLVASSON BELE FENNTARTHATÓSÁGI JELENTÉSÜNKBE

Úton egy fenntarthatóbb életmód felé

 • Élelmiszer-tartósításra tervezett hűtőszekrény, amelyen friss zöldségek láthatók
  Megfelelő hőmérséklettel az élelmiszer-pazarlás ellen

  A 800-as sorozatú Cooling 360 hűtőszekrény egyenletes hőmérséklettel és hatékony levegő keringtetéssel biztosítja az élelmiszerek hosszabb eltarthatóságát. Így az alapanyagok tovább maradnak frissek, és kevesebb élelmiszert kell kidobni a szemetesbe.

 • A tengerparton heverő farmerdzseki, amely a környezetbarát életmódot képviseli
  Legyen kevesebb mikroműanyag a környezetünkben

  Egy kis odafigyeléssel csökkentheti a szennyvízbe kerülő mikroműanyag-szálak mennyiségét. Csatlakoztassa a mikroműanyag-szűrőt mosógépéhez, így akár 90%-kal kevesebb mikroműanyag kerül a szennyvízbe. 

 • Energiahatékony álló porszívó az Electroluxtól a nappaliba
  Spóroljon energiát az Auto üzemmóddal

  Az Electrolux Ecoline termékcsalád 700-as és 800-as sorozatú vezeték nélküli porszívói Auto üzemmódban energiát takarítanak meg. Ráadásul ezekben a modellekben a felhasznált műanyagok részben újrahasznosítottak.

2022 végéig az Electrolux 82%-kal csökkentette a működése során kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét a 2015-ös évhez képest.

Electrolux EcoLine

Tudjuk, hogy a leginkább fenntartható, energiatakarékos háztartási gépek kiválasztása nem könnyű feladat.

Ezért hoztuk létre az Electrolux EcoLine termékcsaládot, amibe a legjobb energiahatékonyságú háztartási készülékeink kerültek be. A kínálatban a mosógépektől, sütőktől és a mosogatógépektől kezdve a porszívókon át a légtisztítókig minden megtalálható.

A globális tevékenységünk során felhasznált villamos energia 98%-a megújuló energiaforrásból származik

Az Electrolux Csoport proaktívan dolgozik azon, hogy 2025-ig globálisan 100%-ban megújuló erőforrásból származó villamos energiát használjon.

Az Electrolux Csoport teljes energiafelhasználásának mintegy 60%-át a villamos energia teszi ki. Ez kulcsfontosságú eleme a vállalat azon törekvésének, hogy 2030-ig saját működésében, 2050-ig pedig a teljes értékláncban megszüntesse a fosszilis tüzelőanyagok használatát.

 • A green Electrolux vacuum cleaner made with 50% recycled plastics
  Porszívó 50%-ban újrahasznosított műanyagból

  Ismerje meg az új Clean 600 porszívót. Ez a rendkívül fenntartható modell akár 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül, mégis rendkívül hatékonyan takarít!

 • The inside of an Electrolux fridge made with 70% recycled plastics inner liners
  Hűtőszekrény 70%-ban újrahasznosított műanyag belsővel

  Fedezze fel 700-as sorozatú hűtőszekrényünket, melynek belső tere 70%-ban újrahasznosított műanyagból készül. Új standard a fenntarthatóbb hűtők tervezésében!

További fenntarthatósági témák, amelyek a szívügyünkké váltak

 • Clean clothes hanging on a clothes rack, washed at 30 degrees temperature to save energy
  Electrolux kutatás: "Az igazság a ruhaápolásról"

  Olvassa el tanulmányunkat a mosási szokásokról: a mosási hőmérséklet 30°C-ra csökkentése, az energiatakarékosabb készülékek használata, és a gőzzel történő felfrissítés kulcsfontosságú a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért és a globális felmelegedés ellen folytatott küzdelemben.

 • Food cooking on a hob showcasing everyday sustainable living
  Electrolux Food Foundation

  Az Electrolux Food Foundation néven létrehozott alapítvány az élelmezéssel és a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák megoldását célozza.  Szeretnénk motiválni az embereket, hogy felelősebben főzzenek, valamint oktatással és segélyezéssel támogatni a rászorulókat. Alapítványunk eddig több mint 150 000 emberrel dolgozott együtt.

 • Different kinds of vegetables on a table to inspire better eating and sustainable living
  11 éves a Better Living Program

  Az Electrolux Better Living Programja már 11 éve a globális fenntarthatóságra összpontosít. 2030-ig a jobb étkezés, ruhaápolás, otthoni környezet és vállalati működés területét érintő mintegy 100 kezdeményezéssel szeretné elősegíteni egy  fenntarthatóbb világ kialakítását.