Vásárlási útmutató

Találja meg a tökéletes hűtőszekrényt

Hová kerül a hűtő?

Először is, mérje le mekkora helye lesz a hűtőszekrénynek. Egy átlagos méretű Electrolux hűtőszekrény legalább 100 cm magas, az alapmodell pedig kb. 80 cm magas. A nagyobb modellekben hatalmas pakolótér van, míg az hagyományosak elférnek a konyhapult alatt.

A szélesség, a magasság és a mélység is változhat, ezért érdemes alaposan körülnézni az egyes modellek között. 

Milyen ételeket tart a hűtőben?

 

Friss gyümölcsöt és zöldséget - válasszon olyan modellt, melyben van frissen tartó rekesz, és nagyok a zöldségtároló fiókjai. 
Italokat - valasszon olyan modellt, melynek mozgathatók a polcai, vagy választhat külön borhűtőt is, ha rendszeresen fogyaszt jó minőségű borokat. Ne feledkezzen meg a jégkockáról sem! Vannak olyan hűtőszekrények, melyekben gyárilag van jégkockatartó!
Fagyasztott élelmiszereket - ha sok ételt tart a fagyasztóban, akkor válasszon nagy fagyasztótérrel rendelkező kombinált hűtőszekrényt vagy fagyasztószekrényt, fagyasztóládát, azokba még több fagyasztott élelmiszer fér.

 

Kapacitás

A kombinált hűtőszekrények többféle méretben és kivitelben kaphatók. Az alábbi útmutató segít Önnek a megfelelő méretű készülék kiválasztásában:
Egy 100 – 150 liter kapacitású készülék kiszolgál egy 1 - 2 fős családot. 
Egy 150 - 250 literes hűtőszekrényben elfér 3-4 embernek, 1 hétre elegendő élelmiszer készlete.
250 liternél nagyobb kapaciátsú hűtőszekrényt akkor érdemes választani, ha leglább 5 főre vásárol rendszeresen.
Ellenőrizze azt is, mekkora hely kell a kiválasztott hűtőszekrénynek ahhoz, hogy megfelelően tudjon mozogni körülötte a levegő.

Intelligens funkciók

 

Rugalmas hőszabályzás  – A Shopping funkció gyorsan a megfelelő hőmérsékletre hűti a frissen vásárolt élelmiszereket.

Egyenletes klíma– A FreeStore® rendszer egyenletes hőmérsékletet tart fenn az egész hűtőtérben.

Átrendezhető ajtózsebek – A CustomFlex® rendszerű hűtőkben bármikor átrendezheti az ajtózsebeket a hűtőajtóban.

Vakáció funkció – Amíg Ön nyaral, és üres a hűtőszekrény, a vakáció funkció aktiválásával 15 ºC-ra állíthatja a hűtőtér hőmérsékletét, így nem lesznek kellemetlen szagok a hűtőtérben.

Energiahatékonyság

A piacon kapható legjobb energiafogyasztású készülékek A+++ energiaosztályúak.

A TwinTech rendszerű kombinált hűtőszekrényekben külön hűtőkör hűti a fagyasztót és a hűtőteret (a hagyományos NoFrost modellekben a fagyasztóból érkező hideg levegő hűti a hűtőteret). Ennek köszönhetően a friss élelmiszerek hosszabb ideig megőrzik frisseségüket, a készülék pedig figyelemreméltóan kevés energiát fogyaszt.

Válassza ki hűtőszekrényét

Ha egy intelligens, rugalmasan alakítható polcrendszerrel rendelkező, energiatakarékos hűtőt keres, nálunk biztosan megtalálja az igazit.