Vásárlási útmutató

Találja meg a tökéletes fagyasztószekrényt

Hová kerül a fagyasztó?

Fagyasztó választékunkban a magas fagyasztószekrényektől a munkapult alá építhető kis fagyasztókon át, a nagyobb élelmiszerek tárolására tervezett fagyasztóládákig mindent megtalál.

A Magas fagyasztószekrényekbe nagy tárolókapacitásuknak köszönhetően könnyű bepakolni és elrendezni az ételeket. 

A munkapult alá építhető fagyasztók akkora méretűek, mint egy mosogatógép, így könnyen elférnek egy átlagos méretű konyhapult alatt is.

A fagyasztóládákba méretüknél fogva könnyen tud nagy mennyiségű élelmiszert tárolni.

Érdemes utánanéznie a megfelelő fagyasztószekrénynek, mivel a magasság, a szélesség és a mélység eltérhet az egyes modelleken belül.

Kapacitás

Mekkora fagyasztótérre van szüksége?

Becsülje meg az alapján, hogy körülbelül hány csomagnyi zöldséget tartana benne egyszerre:

93 liter – 5 csomag zöldségnek elegendő hely
200 liter – 11 csomag zöldség
387 liter –  20 csomag zöldség

Tipp: Ha nagyobb méretű ételeket szokott fagyasztani (pl. egész kacsa) keresse a MaxiBox vagy a FlexiSpace nagyméretű tárolós fagyasztókat. 

Leolvasztás

Nem kell többet bajlódnia a leolvasztással, ha NoForst modellt választ. 

A NoFrost fagyasztó saját magát olvasztja le, így nem keletkeznek jégkristályok az ételen és még eredeti ízüket és textúrájukat is megőrzik.

A NoFrost rendszerű Electrolux fagyasztószekrényeket soha nem kell leolvasztania és mindig kiváló teljesítményt nyújtanak. 

Hőmérséklet

A fagyasztó hőmérsékletét egyszerűen szabályozhatja az alábbi funkciókkal:

Optimális hőmérséklet – Az Electrolux precíz fagyasztó funkciója állandó hőmérsékleten tartja az ételeket, így azok tovább frissek maradnak. 

Gyors fagyasztás – Az Electrolux FastFreeze funkció segít szinte azonnal lefagyasztani a kívánt ételt, így az megőrzi eredeti ízét, színét és a tápértékét is.

Magas hőmérséklet riasztás– Ezzel a funkcióval a fagyasztó jelzi, ha véletlenül nyitva maradt az ajtaja, vagy a benti hőmérséklet megemelkedik. 

Energiahatékonyság

Minden fagyasztó rendelkezik egy energiaosztály besorolással a G minősítéstől (legkevésbé energiatakarékos), az A+++ (leginkább energiatakarékos) minősítésig. Ha olyan fagyasztót választ, amelyik A+ vagy annál nagyobb energiaosztályú, többet megtakaríthat. Példa: Egy A++ energiaosztályú fagyasztó 21%-al hatékonyab, mint egy A+ energiaosztályú. 

Tipp: Növelje fagyasztója hatékonyságát azzal, hogy távolabb teszi azoktól az eszközöktől, amik hőt termelnek, pl. a radiátortól vagy a sütőtől. 

Válassza ki fagyasztóját

Ha egy professzionális hőfokszabályozással és nagy pakolótérrel rendelkező kiváló teljesítményű fagyasztószekrényt keres, egy Electrolux készülék tökéletes választás lesz.