.

A világ legjobb paprikái egy szendvicsben

A világ legjobb paprikái füstölt marhaszeggyel, egy szendvicsben. Ígérjük, felejthetetlen élmény lesz!

A bagetthez:

• 520 ml víz

• 700 g kenyérliszt (BL80)

• 15 g élesztő

• 18 g só

• 20 g cukor

• 10 g burgonyapehely

• 15 g vaj

• 1 mk aszkorbinsav

 

 A tetejére: 

• 1 db tojás

• 100 ml víz

• 100 g fehér mák

 

A chimicurrihoz:

• 40 g friss koriander

• 20 g friss petrezselyem

• 10 g friss oregánó

• 5 gerezd fokhagyma

• 25 g újhagyma

• 20 g palermo paprika

• 20 g hegyes erős paprika

• 4 g só

• 20 ml olívaolaj

• 2 tk paprikaolaj

• 40 ml vörösborecet

 

Az ancho pasztához:

• 100 g ancho paprika (szárított poblano)

• 50 g fokhagyma

• 50 g vöröshagyma

• 200 ml víz

• 25 g olajban eltett aszalt paradicsom

• 1 tk őrölt bors

• 25 g só

• 15 g barna cukor

• 1 tk szárított oregánó

 

Az összeállításhoz:

• 1 kg füstölt marhaszegy 

• 1 nagy marék tengeri spárga

Bővebben

Elkészítés

1. A serclikhez a langyos vízzel elkeverjük a lisztet, 12 órán át pihentetjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és dagasztógéppel 30 percen keresztül dagasztjuk egy Assistent robotgépben 4-es, 5-ös fokozaton (attól függően, mennyire kemény vagy lágy a tészta).

2. Sütőben, kelesztő programon 25 percig kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkán áthajtogatjuk és ismét kelesztjük.
Ezt a folyamatot még 3x ismételjük.

3. A tésztát óvatosan kilapítjuk, 80 grammos bucikat formázunk, 30 percig pihentetjük őket, és kifliket formázunk belőlük.
Ha a duplájára nőttek, tojás és víz keverékével megkenjük, majd megszórjuk fehér mákkal. 230 fokon,
alacsony páratartalmú gőzprogramon sütjük 4 percig, végül hőlégkeverés programon újabb 6 percig.

4. A chimicurrihoz a zöldfűszereket, a fokhagymát, az újhagymát és a magjaitól, ereitől megtisztított paprikákat apróra vágjuk.
Az egészet alaposan összekeverjük, sózzuk, majd hozzáadjuk az olajakat és a vörösborecetet.

5. A fokhagymát, a vöröshagymát és az ancho paprikát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A paprikákat 3 perc után kivesszük, szárukat, magjaikat eltávolítjuk, leöntjük forró vízzel, és fél órán át áztatjuk.
Ezután kevés áztatóvízzel, és az idő közben barnára sült hagymával, fokhagymával és a többi hozzávalóval
egy Explore 7 turmixgépben 1-es fokozaton krémesre zúzzuk. Az elkészült ancho pasztával bekenjük a füstölt marhaszegyet.
Hűtőbe tesszük, és 2-3 napon át hagyjuk érlelődni.

6. Összeállítjuk a szendvicset: a kifliket megfelezzük, félbevágjuk, megpakoljuk a hajszálvékonyra szeletelt
marhaszeggyel, dobunk rá egy teáskanál chimichurrit, és megkoronázzuk pár szál tengeri spárgával.

Bővebben