.
Ízek, illatok és gasztronómiai élmények minden mennyiségben!
A Gourmet Fesztiválon immár 8. alkalommal várják a látogatókat az ország legjobb éttermei, borászatai és cukrászdái. Az idei fesztivál főszereplői a paprika, a sercli és a sör.
Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idén is mindenből a legjobbat kínálja majd május 16-19. között Budapesten, a Millenáris Parkban.
Találkozzunk idén is a Gourmet Fesztiválon!
Kíváncsi rá, hogy készül a világ legjobb paprikáival megtöltött gourmet szendvics? Szívesen tanulna világhírű séfektől? Érdekli, hogy lehet hulladékmentesen főzni? Vagy szeretne belesni a kenyérsütés rejtelmeibe? Akkor Önt is várjuk a Gourmet Fesztiválon, ahol csütörtöktől vasárnapig pörögnek a látványos főzőshow-k és az izgalmas bemutatók. S közben belekóstolhat a hazai gasztronómia legjavába. Addig is, íme egy kis ízelítő, mi minden várja Önt A Gourmet fesztiválon. A rendezvényről és a programokról részletes információt itt talál.
Mi készül az Electrolux Pavilonban?
A világ legjobb paprikái füstölt marhaszeggyel, egy szendvicsben.
A kettévágott baguette-be kávépácban érlelt isteni szárított marhaszegy sonka kerül, amit ancho krémmel kenünk meg. Emellé zöld és piros chilivel, valamint pirospaprika olajjal megbolondított korianderes chimichurrit teszünk.
A ropogós sercliket Electrolux gőzsütőkben készítjük, az ancho krémet pedig Explore 7 turmixgépben készítjük el, hogy tökéletesen krémes legyen.
A pavilonban élőben is megnézheti, hogy készül. Ha ízlett, magával viheti a receptkártyát, és elkészítheti otthon saját gourmet szendvicsét! Ha nem bír várni a fesztiválig, akkor kattintson ide a receptért.
Electrolux a gasztroszínpadon
A gasztroszínpadon az új, intuitív Electrolux gőzsütők, indukciós főzőlapok, a sokoldalú Assistent robotgépek, valamint Explore 7 turmixgépek dolgoznak a séfek keze alá. Idén a jó ízek mellett a hulladékmentes főzés is fontos szerepet kap. Ezért Ausztriától Szöulig több nemzetközileg elismert séf mutatja meg, hogyan lehet minden részét felhasználni az alapanyagoknak 1-1 fogás elkészítéséhez. Az idei sztárfellépők között ott lesz Konstantin Filippou, aki az osztrák és a mediterrán ízek ötvözésének mestere. Lee Jong-kuk Michelin-csillagos séf szöuli konyhájából hoz egy kis ízelítőt a fesztiválra. A híres moszkvai szakács-duett, a Twins Garden kedvenc alapanyagaikat hozzák el Budapestre. A hazai fellépők közül Pohner Ádámot (Kistücsök) és a Bocuse d’Or csapatát figyelhetjük majd a színpadon, de ott lesz Tóth Pál séf, a köveskáli Kővirág Étteremből, és Freyja is, aki elmeséli a croissant sztorit.
Gourmet workshop by Electrolux
Immár 4 éve nem csak kóstolni, hanem főzni is lehet a Gourmet fesztiválon. A programvezetők idén a kenyérsütés rejtelmeibe vezetik be az érdeklődőket. Előzetes jelentkezést követően tanulhatunk Ormós Gabriellától, a Kovászlabor és a Jenői Pékség megalapítójától, vagy péklapátot ragadhatunk Kovács Beával, a Búzalelke pékség tulajdonosával. Együtt süthetünk Simonyi Kristóffal (Kópic pékség), aki magas minőségű kézműves termékeket, elsősorban kenyeret készít vagy, Kamocsay-Beh Mariannal, aki a Bazsalikomos kertjében termesztett friss alapanyagokat használja csodálatos alkotásaihoz.
A programokra itt lehet előzetesen regisztrálni.