.

.

Ízek, illatok és gasztronómiai élmények minden mennyiségben!

A Gourmet Fesztiválon immár 8. alkalommal várják a látogatókat az ország legjobb éttermei, borászatai és cukrászdái. Az idei fesztivál főszereplői a paprika, a sercli és a sör.

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idén is mindenből a legjobbat kínálja majd május 16-19. között Budapesten, a Millenáris Parkban.

Mi készül az Electrolux Pavilonban?

A világ legjobb paprikái füstölt marhaszeggyel, egy szendvicsben. 

A kettévágott baguette-be kávépácban érlelt isteni szárított marhaszegy sonka kerül, amit ancho krémmel kenünk meg. Emellé zöld és piros chilivel, valamint pirospaprika olajjal megbolondított korianderes chimichurrit teszünk.

A ropogós sercliket Electrolux gőzsütőkben készítjük, az ancho krémet pedig Explore 7 turmixgépben készítjük el, hogy tökéletesen krémes legyen.

A pavilonban élőben is megnézheti, hogy készül. Ha ízlett, magával viheti a receptkártyát, és elkészítheti otthon saját gourmet szendvicsét! Ha nem bír várni a fesztiválig, akkor kattintson ide a receptért.

Electrolux a gasztroszínpadon

A gasztroszínpadon az új, intuitív Electrolux gőzsütők, indukciós főzőlapok, a sokoldalú Assistent robotgépek, valamint Explore 7 turmixgépek dolgoznak a séfek keze alá. Idén a jó ízek mellett a hulladékmentes főzés is fontos szerepet kap. Ezért Ausztriától Szöulig több nemzetközileg elismert séf mutatja meg, hogyan lehet minden részét felhasználni az alapanyagoknak 1-1 fogás elkészítéséhez. Az idei sztárfellépők között ott lesz Konstantin Filippou, aki az osztrák és a mediterrán ízek ötvözésének mestere. Lee Jong-kuk Michelin-csillagos séf szöuli konyhájából hoz egy kis ízelítőt a fesztiválra. A híres moszkvai szakács-duett, a Twins Garden kedvenc alapanyagaikat hozzák el Budapestre. A hazai fellépők közül Pohner Ádámot (Kistücsök) és a Bocuse d’Or csapatát figyelhetjük majd a színpadon, de ott lesz Tóth Pál séf, a köveskáli Kővirág Étteremből, és Freyja is, aki elmeséli a croissant sztorit.

Gourmet workshop by Electrolux

Immár 4 éve nem csak kóstolni, hanem főzni is lehet a Gourmet fesztiválon. A programvezetők idén a kenyérsütés rejtelmeibe vezetik be az érdeklődőket. Előzetes jelentkezést követően tanulhatunk Ormós Gabriellától, a Kovászlabor és a Jenői Pékség megalapítójától, vagy péklapátot ragadhatunk Kovács Beával, a Búzalelke pékség tulajdonosával. Együtt süthetünk Simonyi Kristóffal (Kópic pékség), aki magas minőségű kézműves termékeket, elsősorban kenyeret készít vagy, Kamocsay-Beh Mariannal, aki a Bazsalikomos kertjében termesztett friss alapanyagokat használja csodálatos alkotásaihoz.

A programokra itt lehet előzetesen regisztrálni.