Hozzávalók
650 ml rizstej vagy kókusztej
120 gr tápiókagyöngy
3 ek. méz
csipet só
3 dl ananászlé
3 db csillagánizs
fél ananász
fahéj, méz – ízlés szerint a páclébe
pisztácia
Elkészítés
A kókusztejet forraljuk fel egy lábosban, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a mézet, csipet sót, és hagyjuk 15 percig alacsony hőfokon főni. Egy indukciós főzőlapon pontosan beállíthatjuk a hőfokot, így biztosak lehetünk benne, hogy nem ég majd le. A puding akkor kész, amikor egyenletes, nyúlós állagú.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Az ananászlébe keverjünk csillagánizst, fahéjat és mézet. Az ananászt szeleteljük fel, és tegyük bele az ízesített ananászos „páclébe” 5 percre. A marinált ananász szeleteket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. (A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre.) 15 percig süssük egy gőzsütőben 190 fokos gőzprogramon (50% gőz) az egyik oldalát, majd fordítsuk meg az ananász-szeleteket. Kenjük át a másik oldalukat a megmaradt páclével, és süssük újabb 15 percig.
Töltsük poharakba vagy tálkákba a tápiókagyöngyöt, és tegyük rá a karamellizált ananászt. Díszítésnek szórjunk rá pisztáciát, vagy joghurtot és mentalevelet.