Habnyalóka

                      Chiamagos habnyalóka

Hozzávalók

300 g habtejszín (minimum 30%)

15 g házi eperszörp

50 g zselatin por + 5-szörös vízmennyiség

100 g darabos eperlekvár

5 g chiamag

Elkészítés

A tejszínhabot habbá verjük, hozzákeverjük az eperszörpöt, a házi lekvárt és a chia magot. A zselatint egy indukciós főzőlapon vízgőz felett felolvasztjuk, az ízesített tejszínhabból hozzáadunk 2 kanállal, és csomómentesre keverjük.

MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOT

 

 

Hozzáadjuk a fennmaradt krémhez, és gyorsan elkeverjük. A krémet sima csöves habzsákba tesszük, és egy szilikon lapra spirális korongokat formázunk (a korongok legyenek elég távol egymástól). A tetejét díszíthetjük apró magvakkal, szárított levendulával, aszalt gyümölcsökkel, sűrű lekvárral. A végén helyezzük bele a pálcikát, és fagyasszuk le (nagyjából 2 órára).