Habnyalóka
Chiamagos habnyalóka
Hozzávalók
300 g habtejszín (minimum 30%)
15 g házi eperszörp
50 g zselatin por + 5-szörös vízmennyiség
100 g darabos eperlekvár
5 g chiamag
Elkészítés
A tejszínhabot habbá verjük, hozzákeverjük az eperszörpöt, a házi lekvárt és a chia magot. A zselatint egy indukciós főzőlapon vízgőz felett felolvasztjuk, az ízesített tejszínhabból hozzáadunk 2 kanállal, és csomómentesre keverjük.
MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOT
Hozzáadjuk a fennmaradt krémhez, és gyorsan elkeverjük. A krémet sima csöves habzsákba tesszük, és egy szilikon lapra spirális korongokat formázunk (a korongok legyenek elég távol egymástól). A tetejét díszíthetjük apró magvakkal, szárított levendulával, aszalt gyümölcsökkel, sűrű lekvárral. A végén helyezzük bele a pálcikát, és fagyasszuk le (nagyjából 2 órára).