Bounty torta
Bounty torta
Hozzávalók
600 ml tej
140 g xilit (a krémhez)
80 g tönkölyliszt
60 g kakaópor
200 g kókuszzsír
250 ml tojásfehérje
225 g xilit (a tésztához)
150 g kókuszreszelék
50 g mandulaliszt
1 csipet só
1cl citromlé
Elkészítés
Először elkészítjük a masszát. 500 ml tejet felforralunk xilittel, a maradék tejet (100 ml) csomómentesre keverjük tönkölyliszttel és kakaóporral, majd az így kapott masszát hozzáadjuk a forró tejhez, és indukciós főzőlapon sűrű krémmé főzzük.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
A krém tetejét fóliával letakarjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük, és egy Assistent robotgép segítségével belekeverjük az olvasztott kókuszzsírt.
MEGNÉZEM AZ ASSISTENT ROBOTGÉPET
Elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük xilittel, hozzáadjuk a citromlevet, majd a szárazanyagokat (mandulaliszt, só, kókuszreszelék) is belekeverjük, és óvatosan egyneművé dolgozzuk.
Kettéválasztjuk a masszát, sütőpapíron 2 darab 10-15 cm sugarú tortalap formát kenünk ki (mindkettő nagyjából 1,5 cm magas) és 180°-os sütőben kb. 8 percig sütjük.
A két tortalap közé 1 cm vastagon csokoládékrémet kenünk, majd a tetejére habzsákból cseppeket formálunk. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk még az oldalát.