Bounty torta

                                Bounty torta

Hozzávalók

600 ml tej

140 g xilit (a krémhez)

80 g tönkölyliszt

60 g kakaópor

200 g kókuszzsír

250 ml tojásfehérje

225 g xilit (a tésztához)

150 g kókuszreszelék

50 g mandulaliszt

1 csipet só

1cl citromlé

Elkészítés

Először elkészítjük a masszát. 500 ml tejet felforralunk xilittel, a maradék tejet (100 ml) csomómentesre keverjük tönkölyliszttel és kakaóporral, majd az így kapott masszát hozzáadjuk a forró tejhez, és indukciós főzőlapon sűrű krémmé főzzük.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

A krém tetejét fóliával letakarjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük, és egy Assistent robotgép segítségével belekeverjük az olvasztott kókuszzsírt.

MEGNÉZEM AZ ASSISTENT ROBOTGÉPET

 

Elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük xilittel, hozzáadjuk a citromlevet, majd a szárazanyagokat (mandulaliszt, só, kókuszreszelék) is belekeverjük, és óvatosan egyneművé dolgozzuk. 

Kettéválasztjuk a masszát, sütőpapíron 2 darab 10-15 cm sugarú tortalap formát kenünk ki (mindkettő nagyjából 1,5 cm magas) és 180°-os sütőben kb. 8 percig sütjük.

MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET

A két tortalap közé 1 cm vastagon csokoládékrémet kenünk, majd a tetejére habzsákból cseppeket formálunk. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk még az oldalát.