Kedves Vásárlónk! A házhozszállítás december 17-e után szünetel. A december 17-e után leadott rendeléseket 2026. január 6-án dolgozza fel a szállításért felelős partnerünk. Rendelését továbbra is fogadjuk.
TÁJÉKOZTATÁS
.
Ribizlis pohárkrém
(Szerző: Molnár Anna)
Hozzávalók 4 személyre
A kekszréteghez
100 g fehércsokoládé
1 marék pisztácia
100 g zabkeksz
A habréteghez
250 ml tejszín
250 g mascarpone
3 ek. porcukor
1 lime héja
A gyümölcsréteghez
1 dl víz
3 ek. cukor
3 nagy marék ribizli
Elkészítés
A fehércsokit és pisztáciát apróra vágjuk, és hozzátördeljük a zabkekszet is. Összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 5 percre, hogy picit megpiruljon, és a keksz magába szívja az olvadt fehércsokit.
A vizet és a cukrot összeforraljuk egy indukciós főzőlapon, majd belepottyantjuk a ribizliszemeket. Alacsony hőfokozatra állítjuk, és kb. 8 perc alatt sűrűbb, lekvár állagú szószt főzünk belőle.
Összeállítjuk a pohárkrémet. A pohár aljára rakunk egy réteg kekszmorzsát, erre jön egy nagyobb adag krém, majd lekvárral zárjuk a sort. Persze rétegezhetjük tetszés szerint, illetve díszíthetjük fehércsokival, mentalevelekkel, kekszmorzsával.