Csokoládés piskótatorta

Intenzív csokoládé

Pillekönnyű piskóta

Ki tudna nemet mondani egy krémes csokoládés piskótatortára?

Hozzávalók

(16 cm átmérőjű csokoládétortához)

A piskótatésztához

3 nagy tojás, 80 g cukor, 30 g burgonyakeményítő, 40 g liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1,5 teáskanál sütőpor

Az étcsokoládés töltelékhez

200 ml zsíros tejszín, 90 g cukor, 260 g darabolt étcsokoládé, 30 g vaj

Elkészítés

Egy pék tortagyűrűbe önti a masszát

1) Készítse el a tésztát

Törjön három tojást a robotgép keverőtáljába, adja hozzá a cukrot, és keverje addig, amíg a cukor feloldódik. Tegye fel a robotgépre a habverő fejet, és keverje addig, amíg a térfogata a háromszorosára nem nő. Az Electrolux Assistent robotgép pár perc alatt kikeveri Önnek a krémet. Ezután szitálja össze a burgonyakeményítőt liszttel, kakaóporral és sütőporral. Majd kis adagokban keverje a száraz összetevőket a felvert tojásos keverékbe. Öntse a híg tésztát 16 cm átmérőjű kapcsos tortaformába.

 Víztöltés a gőzsütő tartályába és a PlusSteam gomb bekapcsolása a PlusSteam funkcióval rendelkező Electrolux multifunkciós sütőn

2) Adjon hozzá egy kis gőzt

Töltsön 100 ml vizet a PlusSteam sütő aljába a medencébe. Állítsa a programválasztó gombot a PlusSteam funkcióra, és melegítse a sütőt 180 °C-ra. Nyomja meg a PlusSteam gombot, és várjon öt percet (addig a sütő gőzt generál az aljába töltött vízből). Tegye a tortát a sütőbe, és süsse 25 percig, vagy amíg elkészül a piskóta. Tegye a tortát rácsra, és hagyja teljesen kihűlni, mielőtt díszíti.

Csokoládéöntet keverőtálban

3) Készítse el a selymes tölteléket

Egy serpenyőben forralja fel a sűrű tejszínt és a cukrot. Indukciós főzőlapon nagyon precízen állíthatja be a megfelelő hőfokot, hogy a cukros tejszín le ne égjen. Öntse a forró krémet a vajra és a darabolt étcsokoládéra. Hagyja állni két percig, majd keverje össze a keveréket turmixgépben, míg az selymesen sima állagú nem lesz.

A kész csokoládés piskótatorta, selymes öntetbe burkolva

4) Állítsa össze a tortát

Amikor kihűlt, vágja a piskótatortát két egyforma körlapra. Oszlassa el a töltelék egyik felét az egyik tortalapon. Tegye a másik lapot a tetejére, és kenje be a maradék töltelékkel a tetejét és az oldalát. Tegye a tortát a hűtőszekrénybe körülbelül 20 percre, vagy amíg a krém megszilárdul. Miközben kényezteti magát csodás, édes alkotásával, ne feledkezzen el rokonairól, barátairól sem!

  • Csokoládétorta

    Ki tudna ellenállni egy krémes csokoládés tortának?

    Csokoládés piskótatorta
  • Sült sajttorta

    A lágy és krémes sajttorta maga a tökéletes kényeztetés.

    Sült sajttorta
  • Crème brûlée

    Egy igazi klasszikus, nem csak édesszájúaknak.

    Fújjon karamelldíszítést a crème brûlée tetejére
  • CITROMKRÉMES PITE

    Ez a pite mindig mosolyt csal az arcokra.

    Porcukorral megszórt citromos-habos pite