100 éve a jobb életért dolgozunk

100 éve a jobb életért dolgozunk

A múlt, a jelen és a jövő a jobb élet szolgálatában 

Mióta Axel Wenner-Gren megalapította 1919-ben Svédországban az Electrolux vállalatot, egy jobb életért dolgozunk. 100 éve kutatjuk a jó ízek titkát, fejlesztjük ruhaápolási megoldásainkat, és közben azon is dolgozunk, hogy egyszerűen és kényelmesen tarthassa tisztán otthonát. Ez a mi történetünk. 

Egy évszázad az otthonteremtés jegyében

Az Electrolux vállalatot azzal a céllal alapítotuk, hogy könnyű és egyszerűen kezelhető porszívóinkkal világszerte népszerűsítsük az egészségesebb és higiénikusabb otthonokat. Az utazás az alapító Axel Wenner-Gren korszakalkotó ötletével kezdődött: elsőként látta el kerekekkel porszívóját, a V modellt. Ez az újító szemlélet vezet minket ma is, amikor már robotporszívókat is készítünk.

Egy évszázad a ruhaápolás jegyében

A mosógépet az ipari forradalom legkiemelkedőbb találmányának tartják, mert jelentős hatással volt a nők társadalomban betöltött szerepére. Az 1940-es években forradalmasított "úszó szárnyak" mosogéppel az Electrolux lehetővé tette, hogy fogyasztók szabadidejükben fontosabb dolgokkal foglalkozhassanak, például a tanulással, vagy a családdal.

Egy évszázad a jó ízek jegyében

A konyhai készülékek fejlesztésének motorja mindig is a finom étel és az ételkészítés élménye volt. Az idők során rendszeresen visszanyúltunk professzionális örökségünkhöz, így született meg az úttörő konyhai robotgép, vagy a CombiSteam gőzsütő, hogy csak néhány példát említsünk. 

Megnézem a terméket

Az Electrolux Assistent robotgép: egy egyedülálló, Svéd design darab

1939-ben az Electrolux megbízta a svéd származású tervezőt és mérnököt, Alvar Lenninget, hogy az éttermekben használt professzionális robotgép tudását sűrítse bele egy kisebb, kompakt készülékbe, amelyet a háztartásokban is kényelmesen lehet használni. Nem sokan mondták volna meg akkor, hogy az Electrolux Assistent robotgép a vállalat egyik legnépszerűbb terméke lesz a letisztult designnak és megbízhatóságának köszönhetően. 

A forradalmi V modell

A V modell könnyen mozgott kis kerekein, ezért hatékonyan tudta összeszedni a port és a piszkot a padlóról. Még azzal együtt is, hogy könnyebb és kisebb volt, mint az állóporszívók. Wenner-Gren maga volt a porszívóra szerelt kerekek ötletgazdája. Annak ellenére, hogy a készülék az ipari formatervezés új irányát képviselte, nem sértette a német építész, Peter Behrens szellemiségét. 

A világon először: "A konzervdoboz"

A D10 mosogatógépet - becenevén "A konzervdobozt" - 1959-ben mutatták be. Ez volt a világon az első munkapultra tehető mosogatógép. Azokban az időkben, amikor még a konyhák nem álltak készen a nagyobb gépek befogadására, ennek a készüléknek a legtöbb konyhában könnyedén lehetett helyet találni anélkül, hogy jelentősen át kellett volna alakítani hozzá a teret.