Mossa, szárítsa és viselje sokáig

Mossa, szárítsa és viselje sokáig

Gondoskodjon ruháiról Electrolux PerfectCare készülékekkel, egy fenntarthatóbb jövőért

 

Évente körülbelül 93 milliárd m³ vizet használnak fel új ruhák gyártásához. Emellett a ruhák előállítása során mintegy 1,2 milliárd tonna szén-dioxid kerül a levegőbe. Még ennél is rosszabb, hogy a textíliák gyártásához felhasznált anyagok csak kevesebb mint 1% -át hasznosítjuk újra, és több millió tonna ruha kerül a szemetesbe.*

Tudunk ezen változtatni? Igen.

 Az, ahogy ruháinkkal bánunk, jelentős hatással van környezetünkre. Ha hosszabb ideig hordjuk őket (nem dobjuk ki idő előtt), azzal máris megtettük az első lépést a környezettudatosabb életmód felé. Ezért olyan mosógépeket és szárítógépeket tervezünk, amelyek segítenek hosszú ideig megőrizni a ruhák eredeti formáját, hogy ezzel is csökkentsük a környezetterhelést.

 

 

* Forrás: Ellen MacArthur Alapítvány, Új textilgazdaság: A divat jövőjének újratervezése, (2017, http: //www.ellenmacarthurfoundation.org/publications).

Segíthet az bolygónk megóvásában, ha okosabban mosunk és szárítunk? Igen. Nézze meg, hogyan gondoskodhat jobban ruháiról, extra erőfeszítés nélkül.

A környezetbarát szárítógépek alacsony hőfokon szárítanak

A modern szárítógépek alacsonyabb hőfokon is hatékonyan szárítanak, ráadásul  újra felhasználják a már felmelegített levegőt. Azt tudta, hogy ezekben a szárítógépekben biztonságosan száríthatja a gyapjú- és a selyemruhákat is?

Az Electrolux mosógépek és szárítógépek többféle speciális programmal rendelkeznek, melyeken kíméletesen moshatja és száríthatja a különböző anyagú ruhákat is (pl. outdoor, sport, farmer, selyem, gyapjú stb.).

Kevesebb mosás, több frissítő gőz

Biztosan ki kell mosni? Vagy elég csak felfrissíteni? Az alig pár órán át hordott pulóvert, blúzt nem kell feltétlenül kimosni. Ha felfrissíti őket gőzprogramon, azzal vizet takarít meg, ráadásul meghosszabbítja a ruha élettartamát - és a bolygót is kevésbé terheli. Ráadásul, a gőz kisimítja a gyűrődések jelentős részét is, így a vasalással sem kell annyi időt töltenie.

Számos Electrolux mosógépben és mosó-szárító gépben van gőzprogram. Ezek a készülékek a mosóprogramok egy részét egy rövid gőz ciklussal fejezik be, de a gőz használható önálló programként is, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy felfrissítsen egy alig hordott ruhát.

Woman standing on rock in jeans

Hét egyszerű tipp a fenntartható ruhaápoláshoz

A legtöbb ember tisztában van vele, hogy ha vigyáz ruháira, és hosszabb ideig viseli őket, annak számos pozitív hatása van. De 10-ből 5-en nem tudják, hogyan moshatnának fenntarthatóan. Sokan még ma is a régen megszokott módon mosnak, pedig csupán apró változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a környezetre is pozitív hatást gyakoroljunk. 
Kattintson, és nézze meg azokat az apró kis hétköznapi trükköket, melyek segítségével egyszerűen, ugyanakkor fenntarthatóan gondoskodhat ruháiról.

Elegant Electrolux washing machine
30 degrees icon

ALACSONYABB HŐFOK

Ha 40 fok helyett csak 30 fokon mossa a ruhákat, akár 30%-kal csökkentheti az energiafogyasztást. 

 • Water drops icon
  Kevesebb víz

  Frissítse fel a ruhákat gőzprogramon, amikor nem kell őket feltétlenül kimosni. Ezzel több mint 40 liter vizet takaríthat meg programonként. 

 • Detergent bottle icon
  Mosószer

  A színes ruhák mosásához használjon folyékony mosószert! A por állagú tisztítószerek fehérítőt is tartalmaznak, amitől a ruhák kifakulhatnak.

 • Fabric softener bottle icon
  Öblítő

  Használjon minden alkalommal öblítőt (kivéve a technikai ruháknál)! Védi a szövetszálakat és erősíti az anyagot. Így hosszabb ideig hordhatja ruháit.

 • Autodosing icon
  Megfelelő adagolás

  Az, hogy mennyi mosószerre van szükség, a töltet mennyiségén és a víz keménységén is múlik. Ha túl sok mosószert használ, a ruhák kifakulhatnak, a szövetszálak sérülhetnek. Ha túl keveset, a ruhák elszürkülhetnek. 

 • Steam icon
  Gőzprogram

  A csupán pár óráig hordott ruhákat mosás helyett elég csak gőzprogramon felfrissíteni. A gőz ráadásul a gyűrődések jelentős részét is kisimítja, így kevesebb időt kell vasalással tölteni. 

 • Fabrics icon
  Outdoor program

  A technikai és sportruhákat mossa speciális tisztítószerrel, majd szárítsa gépben, outdoor illetve sport programon. A meleg levegő segít visszaállítani a ruhák  speciális funkcióit. Így hosszú ideig megóvják Önt a hidegtől, a széltől és az esőtől is.

Miért lett a 30 az új 40 a mosásnál?

A legtöbben szeretnének környezetbarát módon mosni, de sokan még mindig úgy hiszik, hogy alacsonyabb hőfokon nem lesznek tiszták és jó illatúak a ruhák. Pedig a fejlett technológiai megoldásoknak és speciális programoknak köszönhetően a 30°C-os mosás ugyanolyan hatékony lehet, mint a 40°C-os. Az egyetlen, de lényeges különbség, hogy kevesebb energiát használunk, és a ruhák sokkal tovább maradnak szépek és színesek. Az UltraWash program ebben segít Önnek. 

Automatikus mosószer adagolás: szebb és tisztább ruhák

Ha túl sok mosószert használ a ruhák tisztításához, a szövetek sérülhetnek. Azt, hogy mennyi a megfelelő mennyiségű tisztítószer, a töltet mennyisége és a víz keménysége is befolyásolja. A mosószer adagolás elég komplex feladat. Érdemes a mosógépre bízni, ezzel a környezetet is kímélheti. . Ha többet szeretne tudni a technológiáról, részletek: itt.

Az Electrolux AutoDose mosógépek automatikusan adagolják a megfelelő mennyiségű mosószert és öblítőt mosás közben a dobba. Így Önnek nem kell azon gondolkodnia, mikor mennyi tisztítószert töltsön a tartályba. 

Mikroműanyag-szűrő

A mikroműanyag-szűrővel egyszerűen csökkentheti a műszálas ruhák mosása során a szennyvízbe kerülő mikroműanyag részecskék mennyiségét. Az 50%-ban újrahasznosított anyagból készült szűrő felfogja a 45 mikronnál nagyobb méretű mikroműanyagok akár 90%-át a műszálas ruhák mosása során*. Felszerelését követően egyszerűen beilleszthető a mosási rutinba. A készülék jelzőfény segítéségével figyelmeztet, amikor a szűrőt tisztítani kell.

 

*Belső vizsgálati módszerrel mért szűrési hatékonyság, polipamut és poliészter keverék anyagoknál, 40°C-os műszálas programon történő mosás során.

Termékek

5

5(389  Értékelés )

 • GentleCare rendszer
 • SensiCare rendszer
 • Kevesebb gyűrődés funkció
 • Késleltetett indítás
 • 8 kg szárítási kapacitás
4,9

4,9(650  Értékelés )

 • Hőszivattyús szárítás
 • DelicateCare rendszer
 • GentleCare rendszer
 • SensiCare rendszer
 • 8 kg szárítási kapacitás
5

5(8  Értékelés )

 • UltraCare technológia
 • DelicateCare rendszer
 • DualCare rendszer
 • SteamCare technológia
 • SensiCare rendszer
 • Mosási/szárítási kapacitás:10/6 kg
4,3

4,3(22  Értékelés )

 • DelicateCare rendszer
 • UltraCare technológia
 • SteamCare technológia
 • SensiCare rendszer
 • Mosási/szárítási kapacitás:10/6 kg