A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk egy sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd ráegyengetjük a tésztát. Előmelegített gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (25% gőz) 15 perc alatt elősütjük.
MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

Amikor megsült a tészta, rátesszük a feltétet. Az elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a szeletelt mozzarellát, a rukkolát, a szeletelt fügét és a durvára vágott diót. Ezután visszatesszük a sütőbe és 220 fokos gőzprogramon (25% gőz) 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor csorgassunk rá mézet!