Egészséges pizza

                       Túró-zabkorpa alapú pizza

Hozzávalók

 Tészta alap

35 dkg tehéntúró

8 dkg zabkorpa

1 fej vöröshagyma

1 db tojás

1 tk. só

4 ek. reszelt parmezán

1 gerezd fokhagyma

1 tk. szárított oregánó

bors

olívaolaj

 

Pizza feltét

1 nagy mozzarella

rukkola

dió

6 szem füge, szeletelve

1,5 dl paradicsomszósz

méz

  Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk egy sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd ráegyengetjük a tésztát. Előmelegített gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (25% gőz) 15 perc alatt elősütjük.

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

 

 

Amikor megsült a tészta, rátesszük a feltétet. Az elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a szeletelt mozzarellát, a rukkolát, a szeletelt fügét és a durvára vágott diót. Ezután visszatesszük a sütőbe és 220 fokos gőzprogramon (25% gőz) 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor csorgassunk rá mézet!