.

                     

Őszi tésztakoszorú

Hozzávalók

A tésztakoszorúhoz:

1 db cékla megsütve, meghámozva

2x 250 g vajas leveles tészta

olíva olaj

1 fej hagyma

1 jalapeno

455 g darált marhahús

¼ tk fokhagyma por

¼ tk oregano

½ tk pirospaprika

1½ tk őrölt kömény

1 tk só

200 g rizs

1 tk bors

paradicsompüré

szeletelt bacon

200 g reszelt sajt

tojás a kenéshez

 

A salátához:

1 fej lollo saláta

pár szem koktélparadicsom

1 db répa

szezámmag

Elkészítés

 

Felvágjuk a tésztát

A vajas leveles tésztát egy kilisztezett pultra tesszük, majd 8 háromszög formájú részre vágjuk. Áttesszük a "csápokat" egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Elkészítjük a tölteléket

Egy serpenyőt felhevítünk, olajon lepirítjuk a bacon-t, majd hozzáadjuk a hagymát és a jalapeno paprikát. Miután megpirult, hozzáadjuk a darált marhahúst, majd a főtt rizst, a fűszereket és a paradicsompürét.

MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOT

Megtöltjük a tésztát

Ha szobahőmérsékletűre hűlt a töltelék, beletöltjük a tészta háromszög részeibe, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráhajtjuk a kilógó részeket. Tojássárgájával megkenjük, szezámmagot szórunk rá, majd 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük közepes páratartalmú gőzprogramon.

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

Amíg sül a tésztakoszorú, összeállítjuk a salátát. Ízlés szerint készíthetünk könnyű salátaöntetet is hozzá (pl. 3 egység olívaolaj vagy mogyoróolaj vagy dióolaj, 1 egység fehér balzsamecet, só, bors, esetleg pár csepp citrom vagy lime).