.
Őszi tésztakoszorú
Hozzávalók
A tésztakoszorúhoz:
1 db cékla megsütve, meghámozva
2x 250 g vajas leveles tészta
olíva olaj
1 fej hagyma
1 jalapeno
455 g darált marhahús
¼ tk fokhagyma por
¼ tk oregano
½ tk pirospaprika
1½ tk őrölt kömény
1 tk só
200 g rizs
1 tk bors
paradicsompüré
szeletelt bacon
200 g reszelt sajt
tojás a kenéshez
A salátához:
1 fej lollo saláta
pár szem koktélparadicsom
1 db répa
szezámmag
Elkészítés
Felvágjuk a tésztát
A vajas leveles tésztát egy kilisztezett pultra tesszük, majd 8 háromszög formájú részre vágjuk. Áttesszük a "csápokat" egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Elkészítjük a tölteléket
Egy serpenyőt felhevítünk, olajon lepirítjuk a bacon-t, majd hozzáadjuk a hagymát és a jalapeno paprikát. Miután megpirult, hozzáadjuk a darált marhahúst, majd a főtt rizst, a fűszereket és a paradicsompürét.
MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOT
Megtöltjük a tésztát
Ha szobahőmérsékletűre hűlt a töltelék, beletöltjük a tészta háromszög részeibe, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráhajtjuk a kilógó részeket. Tojássárgájával megkenjük, szezámmagot szórunk rá, majd 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük közepes páratartalmú gőzprogramon.
Amíg sül a tésztakoszorú, összeállítjuk a salátát. Ízlés szerint készíthetünk könnyű salátaöntetet is hozzá (pl. 3 egység olívaolaj vagy mogyoróolaj vagy dióolaj, 1 egység fehér balzsamecet, só, bors, esetleg pár csepp citrom vagy lime).