Áztassuk be a szárított, feldarabolt áfonyát narancslébe minimum 2 órára, de akár hűtőben is hagyhatjuk éjszakára.
Öblítsük át a quinoa-t hideg vízzel legalább kétszer (így nem lesz kesernyés), majd tegyük egy lábosba, és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Tegyünk a lábosra fedőt, és főzzük 15 percig, alacsony hőfokozaton, indukciós főzőlapon. Negyed óra elteltével kapcsoljuk le a főzőzónát, de hagyjuk még rajta a quinoa-t, és pihentessük 10 percet.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

A megpuhult quinoa-t öntsük egy tálba, és keverjük össze bazsalikommal, áfonyával, mandulával, gránátalma magokkal és a megmaradt narancslével.
Tipp: Tálaláskor friss bazsalikom levelekkel és fél szelet naranccsal díszítsük.