Narancsos quinoa

                           Narancsos quinoa
                     áfonyával és mandulával

Hozzávalók

170 g quinoa

120 g szárított áfonya, feldarabolva

25 g friss bazsalikom, apróra vágva

2 dl narancslé

100 g mandula, apróra vágva

egy kisebb gránátalma

só ízlés szerint

Bővebben

Elkészítés

Áztassuk be a szárított, feldarabolt áfonyát narancslébe minimum 2 órára, de akár hűtőben is hagyhatjuk éjszakára.

Öblítsük át a quinoa-t hideg vízzel legalább kétszer (így nem lesz kesernyés), majd tegyük egy lábosba, és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Tegyünk a lábosra fedőt, és főzzük 15 percig, alacsony hőfokozaton, indukciós főzőlapon. Negyed óra elteltével kapcsoljuk le a főzőzónát, de hagyjuk még rajta a quinoa-t, és pihentessük 10 percet.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

 

A megpuhult quinoa-t öntsük egy tálba, és keverjük össze bazsalikommal, áfonyával, mandulával, gránátalma magokkal és a megmaradt narancslével.

Tipp: Tálaláskor friss bazsalikom levelekkel és fél szelet naranccsal díszítsük.

Bővebben