.
Mikulás muffin
Hozzávalók
400 g gesztenyemassza
150 g olvasztott étcsokoládé
100 g kókuszzsír (tönkölyliszt esetén 130 g)
2 ek. baracklekvár
30 g méz
3 db tojás
60 g mandulaliszt (helyettesíthető: 50 g tönkölyliszttel)
1 tk. sütőpor
1 csipet só
1,5 dl tej
Hozzávalók a díszitéshez
pár szem eper
habfixáló
habtejszín
Elkészítés
A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit pedig indukciós főzőlapon magas hőfokon, vízgőz felett megolvasztjuk. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Hozzákeverjük a tejet, kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
A tojásfehérjékből egy Assistent robotgép segítségével habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot.
MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET
Muffinformába tesszük. Gőzsütőben 180 fokon, hőlégkeverés programon kb. 25perc alatt megsütjük.
MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT
A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a habfixálót. Nyomózsákba tesszük a kész habot, és a muffinok tetejére adagoljuk, majd friss eperrel díszítjük.