.
Málnás gazpacho
Hozzávalók
500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes paradicsom – lehet sárgás, zöldes héjú is akár)
300 g málna
2-3 dl almalé
só, bors, méz ízlés szerint
10 db bazsalikomlevél
3-4 ek. olívaolaj
1 ek. vörösborecet
1,5 dl habtejszín
1 lime
szezonális: 1 marék görögdinnye, mag nélkül
díszítésnek: kígyóuborka - és a paradicsom ropogós része apró kockákra vágva, jégkocka, pirított kenyérkockák
Elkészítés
A nagyobb paradicsomok belsejét távolítsuk el. A tejszín, lime, só, bors és méz kivételével mindent egy konyhai turmixgépbe teszünk, és összepürésítjük.
MEGNÉZEM A MASTERPIECE ROBOTGÉPET
A krémszerű málnás masszát átpasszírozzuk egy szitán, hogy homogén állagot kapjunk. A lime héját lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lime reszelt héját. Ezután sóval, borssal, mézzel ízesítjük.
A gazpachot poharakba öntjük, és óvatosan rátesszük a tejszínhabot a tetejére, majd apróra kockázott uborkával és paradicsommal díszítjük. Tehetünk bele jégkockát is, és ha tartalmasabb levest szeretnénk kapni, tálaljuk kétszersülttel vagy pirított kenyérkockákkal.
Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, a levest elkészítés után hűtőben minimum 2 óráig pihentessük. Ha még fanyarabb ízvilágot szeretnénk kapni, akkor a lime levéből adjunk egy keveset a leveshez.