Egészséges golyók

                         Magvas-csokis bonbon

Hozzávalók

400 g datolyapép: 200 g datolya + 200 g víz

200 g kókuszreszelék

40 g kakaópor

ízlés szerint apróra vágott aszalt áfonya vagy aszalt barack

100 g étcsokoládé

csipet só

őrölt pisztácia, szezámmag

Elkészítés

A datolyát kb. 2 órára beáztatjuk ugyanannyi vízbe, mint amennyi a datolya súlya. Egy botmixer segítségével pépesítjük. Az alapanyagokat a csokoládé kivételével összekeverjük, és gombócokat formázunk belőlük. Hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük.

MEGNÉZEK EGY MULTIFUNKCIÓS BOTMIXERT

 

A csokoládét indukciós főzőlapon alacsony hőfokozaton felolvasztjuk, belehempergetjük a golyókat, majd ízlés szerint őrölt pisztáciába vagy szezámmagba forgatjuk őket.

MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOT