.
Gesztenyekrém latte
Hozzávalók
500 g gesztenyemassza vagy héjas gesztenye (megfőzve, lepürésítve)
1 tojássárgája
5 dkg vaj
2 dl habtejszín
1 dl édes fehérbor (muskotályos)
4 dkg méz
őrölt fahéj
magozott meggy
mentalevél
só
Marcipánmassza hozzávalók
3 evőkanál víz
60 g xilit
1 tk mandula aroma
200 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
Elkészítés
Elkészítjük a marcipánt: indukciós főzőlapon, közepes hőfokon a vízből és a xilitből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk folyamatos kavargatás mellett. Hozzáadjuk az aromát, ráönjük a mandulalisztre, és kézzel jól átgyúrjuk. Sűtőpapír között hengert formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Amíg a marcipán a hűtőben pihen, elkészítjük a levest. A gesztenyemasszát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és 2 percig pároljuk. Kevergetés mellett, felöntjük borral (elfőzzük az alkoholtartalmát) és egy pohár vízzel. Mézet adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.
A marcipánmasszát kivesszük a hűtőből, kis golyókat formálunk belőle, majd mgtöltjük vele a meggyek közepét.
A tejszínt Assistent Pro robotgép segítségével habbá verjük.
MEGNÉZEM AZ ASSISTENT PRO ROBOTGÉPET
A gesztenyekrémlevest bögrékben tálaljuk. Egy nyomózsák segítségével rátesszük a tejszínhabot, végül marcipános meggyel díszítjük a tetejét.