.

.

Gesztenyekrém latte

Hozzávalók

     500 g gesztenyemassza vagy héjas gesztenye (megfőzve, lepürésítve)

1 tojássárgája

5 dkg vaj

2 dl habtejszín

1 dl édes fehérbor (muskotályos)

4 dkg méz

őrölt fahéj

magozott meggy

mentalevél

 

Marcipánmassza hozzávalók

3 evőkanál víz

60 g xilit

1 tk mandula aroma

200 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)

Elkészítés

Elkészítjük a marcipánt: indukciós főzőlapon, közepes hőfokon a vízből és a xilitből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk folyamatos kavargatás mellett. Hozzáadjuk az aromát, ráönjük a mandulalisztre, és kézzel jól átgyúrjuk. Sűtőpapír között hengert formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

Amíg a marcipán a hűtőben pihen, elkészítjük a levest. A gesztenyemasszát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és 2 percig pároljuk. Kevergetés mellett, felöntjük borral (elfőzzük az alkoholtartalmát) és egy pohár vízzel. Mézet adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.

 

 

A marcipánmasszát kivesszük a hűtőből, kis golyókat formálunk belőle, majd mgtöltjük vele a meggyek közepét.

A tejszínt Assistent Pro robotgép segítségével habbá verjük.

MEGNÉZEM AZ ASSISTENT PRO ROBOTGÉPET

A gesztenyekrémlevest bögrékben tálaljuk. Egy nyomózsák segítségével rátesszük a tejszínhabot, végül marcipános meggyel díszítjük a tetejét.

Bővebben