Elkészítjük a marcipánt: indukciós főzőlapon, közepes hőfokon a vízből és a xilitből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk folyamatos kavargatás mellett. Hozzáadjuk az aromát, ráönjük a mandulalisztre, és kézzel jól átgyúrjuk. Sűtőpapír között hengert formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Amíg a marcipán a hűtőben pihen, elkészítjük a levest. A gesztenyemasszát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és 2 percig pároljuk. Kevergetés mellett, felöntjük borral (elfőzzük az alkoholtartalmát) és egy pohár vízzel. Mézet adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.
A marcipánmasszát kivesszük a hűtőből, kis golyókat formálunk belőle, majd mgtöltjük vele a meggyek közepét.
A tejszínt Assistent Pro robotgép segítségével habbá verjük.
MEGNÉZEM AZ ASSISTENT PRO ROBOTGÉPET
A gesztenyekrémlevest bögrékben tálaljuk. Egy nyomózsák segítségével rátesszük a tejszínhabot, végül marcipános meggyel díszítjük a tetejét.