Egészséges tejszelet
Egészséges tejszelet csokis ostyával
Hozzávalók
Tészta
100 g kókuszzsír
2 db tojás
100 g eritrit
60 g tönkölybúzaliszt
40 g kakaópor
Krém
300 g habtejszín (minimum 30%-os)
40 g zselatin + ötszörös mennyiségű víz
1 db citrom reszelt héja
150 g eritrit
Elkészítés
Tészta
A kókuszzsírt és az eritritet egy Assistent robotgép segítségével összedolgozzuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és a végén a szárazanyagokat csomómentesre keverjük a masszában. Két részre osztjuk a tészta alapot. Két egyformán vékony lapot a sütőpapírra teszünk, és gőzsütőben 175 fokon 6 percig sütjük.
Krém
A tejszínhabot a cukorral egy Assistent robotgéppel habbá verjük, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A zselatint elkeverjük a vízben, majd vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kis ízesített tejszínhabot, és elkeverjük vele. Végül az egészet a többi tejszínhabhoz adjuk, és gyorsan eldolgozzuk, nehogy csomós legyen. A két piskótalap közé betöltjük a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd felvágjuk téglalap alakúra. A tetejét díszíthetjük csokoládéval vagy aprított törökmogyoró darabokkal.