Egészséges tejszelet

             Egészséges tejszelet csokis ostyával

Hozzávalók

 Tészta

100 g kókuszzsír

2 db tojás

100 g eritrit

60 g tönkölybúzaliszt

40 g kakaópor

 

Krém

300 g habtejszín (minimum 30%-os)

40 g zselatin + ötszörös mennyiségű víz

1 db citrom reszelt héja

150 g eritrit

Elkészítés

 

 

Tészta

A kókuszzsírt és az eritritet egy Assistent robotgép segítségével összedolgozzuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és a végén a szárazanyagokat csomómentesre keverjük a masszában. Két részre osztjuk a tészta alapot. Két egyformán vékony lapot a sütőpapírra teszünk, és gőzsütőben 175 fokon 6 percig sütjük.

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

 

Krém

A tejszínhabot a cukorral egy Assistent robotgéppel habbá verjük, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A zselatint elkeverjük a vízben, majd vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kis ízesített tejszínhabot, és elkeverjük vele. Végül az egészet a többi tejszínhabhoz adjuk, és gyorsan eldolgozzuk, nehogy csomós legyen. A két piskótalap közé betöltjük a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd felvágjuk téglalap alakúra. A tetejét díszíthetjük csokoládéval vagy aprított törökmogyoró darabokkal.

MEGNÉZEM AZ ASSISTENT ROBOTGÉPET