Császármorzsa
Császármorzsa
Hozzávalók
100 g tönkölyliszt
3 db tojás (sárgája-fehérje különválasztva)
½ db citrom, héja
60 g xilit
3 csipet só
2 dl tej
1 db vaníliarúd kikapart belseje
joghurt, ízlés szerinti mennyiség
lekvár, ízlés szerinti mennyiség
40 g kókuszzsír, sütéshez
Elkészítés
A tojásfehérjét xilittel habbá verjük egy Assistent robotgép segítségével, a maradék alapanyagból (tojássárgák, citrom, só, tej, tönkölyliszt, vaníliarúd belseje) sűrű palacsintatésztát keverünk, majd a fehérjehabot szakaszosan hozzáadagoljuk.
MEGNÉZEM AZ ASSISTENT ROBOTGÉPET
Egy serpenyőt indukciós főzőlapon, magas hőfokon felhevítünk, és felolvasztjuk benne a kókuszzsírt, ráöntjük a masszát, és addig sütjük, amíg egy kis kéreg nem keletkezik a tésztánkon. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és 180°-on aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét xillittel, és indukciós főzőlapon alacsony hőfokon két fakanál segítségével apróra szaggatjuk a tésztát. Hagyjuk, hogy a xilit karamellizálódjon a hő hatására, és a tészta kicsit megpiruljon.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Tipp: Joghurttal és lekvárral tálaljuk.