.
Céklás kuglóf kesudió krémmel
Hozzávalók
A tésztához:
170 g vaj
400 g eritrit
300 g liszt
200 g mandulaliszt
3 tojás
2,5 dl céklalé
15 g kakaópor
vaníliarúd kikapart belseje
1,5 tk. só
350 ml joghurt
1,5 tk. ecet
1,5 tk. szódabikarbóna
A kesudiókrémhez:
250 g kesudió
1 dl habtejszín
2 dl víz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C -ra. A kuglóf formát egy szilikonecset segítségével vajazzuk ki, és szórjuk meg egy kevés liszttel.
Tegyük a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a kakaóport és a sót. Egy Assistent robotgéppel a robotgép táljában habosítsuk fel a lágy vajat, adjuk hozzá az eritritet, és keverjük tovább. A habos vajhoz egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és közben keverjük folyamatosan. Öntsük bele a céklalevet és a vaníliarúd kikapart magjait.
MEGNÉZEK EGY ASSISTANT ROBOTGÉPET
A szódabikarbónát tegyük egy kis edénybe, és adjuk hozzá az ecetet. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a tésztához a joghurttal együtt. Jó alaposan keverjük át a masszát, amíg tészta állagú nem lesz.
Öntsük a tésztát a kuglóf formába. A formát ütögessük hozzá egy vízszintes felülethez, hogy a tészta a kuglóf forma mélyedéseit teljesen kitöltse. Süssük kb. 60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, de hagyjuk benne a formában, hogy kicsit lehűljön.