Okos háztartási készülékek a könnyebb mindennapokért

Egyre többen fedezik fel az okos otthon előnyeit. Az intelligens háztartási készülékek, sütők, hűtők, légtisztítók és porszívók, jobbá tehetik az otthoni életminőségünket és egyszerűsíthetik a napi rutint. Nézzünk meg néhányat az okos eszközök számos előnye közül.

Okos konyhai készülékek

Úgy tartják, a konyha az otthon szíve, így természetesen ez a tökéletes hely, hogy elkezdjük egy okosabb, hatékonyabb háztartás kialakítását. Ha a konyhában okoseszközzel párosítható készülékek vannak, az irányítás mindig az Ön kezében van - még akkor is, amikor nincs otthon.

A távolról vezérelhető konyhai háztartási eszközök előnyei

Képzelje el, hogy siet a gyerekekkel az iskolába, és be kell érnie a munkahelyére. Útközben eszébe jut, vajon kikapcsolta-e a tűzhelyet reggelikészítés után. Ebben segíthet a technológia. Egy intelligens főzőlapot gyorsan ellenőrizhet applikáción keresztül, és szükség esetén azonnal ki is kapcsolhat. Így nyugodt és biztonságos otthoni környezetet teremthet.

Az okos hűtők, fagyasztók és főzőlapok energiát takarítanak meg, és az ételek is frissek és táplálóak maradnak

A távolról kikapcsolható főzőlap csak egy példa az okos konyhai háztartási eszközök előnyeire. Az intelligens főzőlap automatikusan beállítja a hőmérsékletet, hogy az edények ne forrósodjanak fel – így kevesebb energia fogy, és az étel is tökéletes lesz. 

Emellett receptajánlásokat is kaphat az otthoni hozzávalók alapján. Nem kell számtalan szakácskönyvet átnéznie ahhoz, hogy új és izgalmas ételeket próbálhasson ki. Mintha lenne egy saját séf segédje a konyhában. 

Egy okos hűtő és fagyasztó további előnyökkel járhat a konyhában. Ezek a készülékek automatikusan beállítják a páratartalmat és a hőmérsékletet, így optimális környezetet biztosítanak az élelmiszerek tárolásához. Az ételek tovább eltarthatók, miközben energiát takarít meg - ami jót tesz a pénztárcájának és óvja a bolygót is.

Okos sütőkkel élmény a főzés

Ha már használt sütőt, akkor tudja, hogy időbe telik, amíg felmelegszik, és soha nem lehet biztos abban, hogy megfelelő-e a hőmérséklete. Egy intelligens sütővel nem kell többet találgatnia. Az érzékelők automatikusan beállítják a sütő hőmérsékletét, a beépített kamerával pedig ellenőrizheti, hol tart a sütés, és mindig ízletes ételeket készíthet. 

Az okos sütőt bekapcsolhatja mielőtt elindul az irodából, és amint hazaér, már be is rakhatja az előkészített ételt - így egyszerűsítheti a sütést, és a vacsora is rövidebb idő alatt készül el.  

Az intelligens sütő automatikusan beállítja a hőmérsékletet, hogy a lehető legkevesebb energiát használja fel a sütés során. Még ki is kapcsol, és az ételeket a maradék hővel készíti el. Így nemcsak energiát takaríthat meg, de a sütőt sem felejti el soha kikapcsolni.

Jobb ruhaápolási rutin okos rendszerrel

Lássuk be, a mosás sokunk számára unalmas feladat. Ha korszerűsíti mosógépét és szárítóját, nemcsak jobban gondoskodik ruháiról, de a munka is könnyebbnek tűnik majd. Az intelligens háztartási gépekkel nem kell tartania a mosókonyhától. Sőt, a gép be- és kipakolásán kívül alig kell belépnie oda.

Mossa ruháit fáradság nélkül

Ha már bepakolta a mosógépet, a megfelelő program kiválasztása is problémát okozhat. Mennyire piszkosak a ruhák? Mikor lesz kész a mosás? Előtte futtassak le egy előmosást? Egy okos mosógéppel és szárítóval többet nem kell ilyeneken törnie a fejét.

A készülék a ruhák színe, anyaga és szennyezettségi szintje alapján meghatározza a szükséges programot. Az intelligens mosási rendszernek köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten is hatékonyan mos, és kevesebb mosószert használ. Így ruhái tovább tiszták maradnak.

Az okos mosógép és szárítógép előre beállítja, hogy mikor van vége a programnak, így nem kell várnia, és a nedves ruhák sem maradnak túl sokáig a gépben.

A korszerű okos mosógépek jelzik, ha karbantartásra van szükség, és lépésről lépésre megmutatják, hogyan és mit kell elvégezni. Váltson intelligens mosógépre, hogy egyszerűbb legyen a mosás.

Okos háztartási készülékek egy kellemesebb otthoni környezetért

Fontos, hogy otthonát tisztán és rendben tartsa. Az olyan feladatok, mint a porszívózás azonban gyakran a hétvégére maradnak, amikor mással szeretne foglalkozni.

Képzelje el, hogy minden nap egy friss, tiszta lakásba ér haza. Ha a porszívó, a légtisztító és a légkondicionáló okos rendszerhez csatlakozik, otthona mindig makulátlan lehet. 

Hagyja, hogy az okos robotporszívó elvégezze a munkát

Többet nem kell a hétvégét az egész ház kiporszívózásával töltenie. Okos háztartási készülékekkel akkorra időzítheti a takarítást, amikorra szeretné, így barátaival és családjával is több időt tölthet.

Minden nap friss levegő

Naponta átlagosan 22 000 alkalommal veszünk levegőt, nagy részét otthon. Egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy a belélegzett levegő tiszta, por-, pollen- és vírusmentes legyen.

Egy okos légtisztítóval a tiszta levegő minden előnyét élvezheti, és azonnal figyelmezteti, ha a levegőben lévő szennyező anyagok mennyisége hirtelen megnövekszik.

Tavasszal sokan szenvednek pollenallergiától. Egy intelligens légtisztító hatékonyan csökkenti a pollenek mennyiségét otthonában, így jobban tud majd aludni és könnyebben kap levegőt.

Egy okos modell az asztmával kapcsolatos problémákat is enyhítheti, és a levegőben lévő vírusrészecskék csökkentésével családja kevésbé lesz hajlamos a betegségekre. Légtisztítója azonnal figyelmeztetni fogja, ha hirtelen megnövekszik a káros részecskék mennyisége a levegőben, például egy közeli ipari tűz miatt. Így gyorsan becsukhatja az ablakokat és lezárhatja a szellőzőrendszert, hogy megóvja szeretteit.

Az okos háztartási készülékek kezelése

Hozzászoktunk ahhoz, hogy a háztartási készülékeinket, például a sütőket és a porszívókat manuálisan vezéreljük. Ezt természetesen még mindig megteheti. Az okos háztartási készülékeket azonban távolról is irányíthatja és a kívánt beállításokat is elvégezheti rajtuk.

Teljes irányítás az Electrolux alkalmazással

Sok okoskészülék rendelkezik az App Store-ból vagy a Google Play-ből könnyen letölthető saját alkalmazással. Az Electrolux okos háztartási készülékek irányításához szükséges alkalmazás letölthető innen az Apple Store-ból vagy innen a Google Play-ből.

Az alkalmazáson keresztül ellenőrizheti készülékének legfontosabb – valós idejű - adatait és a készülék állapotát, bárhonnan vezérelheti azt, és még sok minden mást is tehet.

Így készülékét egyszerűbben és hatékonyan működtetheti, illetve tarthatja karban.

Vezérelje otthonát a hangjával

Egyre többen használnak intelligens asszisztenseket, mint például a Google Home, amelyen keresztül akár a hangjával is irányíthatja az okos otthonát.

Számos eszköz csatlakoztatható az intelligens asszisztenshez, így egy egyszerű hangutasítással bekapcsolhatja a porszívót vagy az okos sütőt. Ahelyett, hogy a telefonját használná, egyszerűen és gyorsan megmondhatja az eszközeinek, hogy mit csináljanak. Ez különösen akkor praktikus, ha éppen mással van elfoglalva, vagy már félúton van az ajtó felé. Nézze meg, hogyan működik a Google asszisztens az Electrolux készülékekkel.

Az okos háztartási készülékek megkönnyítik az életét 

Láthatjuk, hogy az intelligens megoldások hogyan forradalmasíthatják mindennapi életünket. Az okos konyhai készülékek, például az intelligens sütők és hűtők lerövidítik a főzéssel töltött időt és kevesebb energiát használnak. Az okos mosógépek pedig nem koptatják a ruhát.

Az egyéb előnyökkel, mint például az eszközeink távoli felügyelete és vezérlése, az okos gépek tisztább és biztonságosabb környezetet biztosítanak családunk számára, és innovatívabbá és hatékonyabbá teszik a mindennapi feladatok elvégzését.