A fehércsokit és pisztáciát apróra vágjuk, és hozzátördeljük a zabkekszet is. Összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 5 percre, hogy picit megpiruljon, és a keksz magába szívja az olvadt fehércsokit.
MEGNÉZEM A SÜTŐKET
Egy robotgéppel elkezdjük felverni a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a lime reszelt héját, végül jól átkeverjük a krémet.
MEGNÉZEM A ROBOTGÉPEKET

A vizet és a cukrot összeforraljuk egy indukciós főzőlapon, majd belepottyantjuk a ribizliszemeket. Alacsony hőfokozatra állítjuk, és kb. 8 perc alatt sűrűbb, lekvár állagú szószt főzünk belőle.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
Összeállítjuk a pohárkrémet. A pohár aljára rakunk egy réteg kekszmorzsát, erre jön egy nagyobb adag krém, majd lekvárral zárjuk a sort. Persze rétegezhetjük tetszés szerint, illetve díszíthetjük fehércsokival, mentalevelekkel, kekszmorzsával.