.

Ribizlis pohárkrém

(Szerző: Molnár Anna)

Hozzávalók 4 személyre

A kekszréteghez

100 g fehércsokoládé

1 marék pisztácia

100 g zabkeksz

 

A habréteghez

250 ml tejszín

250 g mascarpone

3 ek. porcukor

1 lime héja

 

A gyümölcsréteghez

1 dl víz

3 ek. cukor

3 nagy marék ribizli

Elkészítés

A fehércsokit és pisztáciát apróra vágjuk, és hozzátördeljük a zabkekszet is. Összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsire simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 5 percre, hogy picit megpiruljon, és a keksz magába szívja az olvadt fehércsokit.

MEGNÉZEM A SÜTŐKET

Egy robotgéppel elkezdjük felverni a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a lime reszelt héját, végül jól átkeverjük a krémet.

MEGNÉZEM A ROBOTGÉPEKET

 

A vizet és a cukrot összeforraljuk egy indukciós főzőlapon, majd belepottyantjuk a ribizliszemeket. Alacsony hőfokozatra állítjuk, és kb. 8 perc alatt sűrűbb, lekvár állagú szószt főzünk belőle.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

Összeállítjuk a pohárkrémet. A pohár aljára rakunk egy réteg kekszmorzsát, erre jön egy nagyobb adag krém, majd lekvárral zárjuk a sort. Persze rétegezhetjük tetszés szerint, illetve díszíthetjük fehércsokival, mentalevelekkel, kekszmorzsával.