Hozzávalók
A leveshez
1 kg érett őszibarack
fél csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília
2-3 dl tej
1 ek. görög joghurt
víz (opcionális)
citromlé
só
A levesbetéthez
1-2 ek. vaj
zsályalevelek
szárított chili paprika
1 dl édes fehérbor
2 őszibarack
kecskesajt ízlés szerint
Elkészítés
Az őszibarackokat meghámozzuk, és a magok nélkül egy Sportturmixba dobáljuk őket. Vaníliás cukorral és egy csipet sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet és a görög joghurtot, összeturmixoljuk. Az állagán egy kevés vízzel lazíthatunk, és ízlés szerint feldobhatjuk egy kis citromlével. Hűtőbe tesszük.
Indukciós főzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk egy serpenyőt, majd megolvasztjuk benne a vajat, beledobjuk a friss zsályaleveleket és a morzsolt chili paprikát. Kicsit megpirítjuk őket, és meglocsoljuk a fehérborral. Mikor újra felforrt az egész, beledobjuk a kockára vágott friss barackot, és jól átforgatjuk.
MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT
A hideg levesre halmozzuk a zsályát, a chilit és a barackkockákat, végül pedig friss kecskesajtot morzsolunk rá.