.

Karalábéfőzelék magos nudlival

(Szerző: Fördős Zé)

Hozzávalók 2 főre

    A magos morzsához:

50 g pumpernickel

10 g szotyi

10 g tökmag

10 g fenyőmag

15 g sült hagyma

Só, bors

 

A nudlihoz:

250 g főtt krumpli

75 g liszt

1 tojássárgája

Só, bors, szerecsendió

 

A karalábéfőzelékhez:

200 g puhára párolt karalábé

40 g világos cheddar sajt

5 g keményítő

2,5 dl tej

40 g vaj

1 marék zöldborsócsíra

1 citrom

 

A betéthez:

2 db hónapos retek megsütve

1 db karalábé megsütve

Zöldborsó-zöldolaj

Mikrozöldek és zöldborsócsíra díszítéshez

 

Bővebben

Elkészítés

 

1. A morzsához a hozzávalókat egy tepsibe szórjuk, 180 fokon 7 percig pirítjuk, majd aprítógépben finomra zúzzuk és félretesszük.

MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET

2. A főzelékhez a sajtot lereszeljük, egy edénybe dobjuk, összekeverjük a keményítővel és felöntjük egy kevés tejjel. Indukciós főzőlapon, alacsony hőfokon megolvasztjuk a sajtot, majd hozzáadjuk a többi tejet és krémesre főzzük.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

3. A vajpuha karalábét Explore 7 turmixgépben krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a sajtos krémet és a zöldborsócsírát. Sóval, borssal, kevés citromlével ízesítjük és pürésítjük az egészet. Hozzáadjuk több részletben a vajat, és ezt is beleturmixoljuk a főzelékbe.

MEGNÉZEM AZ EXPLORE 7 TURMIXGÉPET

4. A nudlihoz a puhára főtt, kihűlt krumplit krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a fűszereket, majd sóval ízesítjük. Az egészet lazán összegyúrjuk és lisztes felületen nudlikat sodrunk belőle, amiket sós vízben 5-6 perc alatt készre főzünk. A leszűrt nudlit beleforgatjuk a magos morzsába.

5. Tálalásnál tányérba szedjük a főzeléket, rápakoljuk a nudlikat, sült retekkel, karalábéval, zöldekkel és zöld olajjal díszítjük, kevés citromhéjat reszelünk a tetejére.

Bővebben