.

Tökéletes francia lecsó: a ratatouille

(Szerző: Fördős Zé)

Hozzávalók

1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)

3 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

só, bors

1 ág rozmaring

3 ág kakukkfű

2-3 levél zsálya

3 ág bazsalikom

1 nagy padlizsán

1 nagy cukkini

3 db paradicsom

olívaolaj

Bővebben

  Elkészítés

 

 

Egy hőálló tálba öntjük a konzerv paradicsomot, apróra vágunk egy fej vöröshagymát, és a fokhagymával együtt a paradicsomhoz keverjük. A zöldfűszereket felaprítjuk, a felét rászórjuk a nyers paradicsomszószra. A paradicsomokat, a padlizsánt, a cukkinit, a többi vöröshagymát egyforma karikákra vágjuk, majd sorba rendezve őket a tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék zöldfűszermixet rászórjuk a zöldségek tetejére, és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Hőlégkeverés programon 180 fokon 60 percig sütjük.

MEGNÉZEK EGY BEÉPÍTHETŐ SÜTŐT

Bővebben