.

Energiaszelet

(Szerző: Fördős Zé)

Hozzávalók 10-12 szelethez

20 dkg aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)

20 dkg olajos mag (dió, mandula, kesudió)

kis marék kókuszchips

5-6 szem datolya

15 dkg zabpehely

15 dkg méz

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket egy tálba tesszük, és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszchipset. Indukciós főzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk egy száraz serpenyőt, beleszórjuk őket, és rázogatva, ügyelve arra, nehogy megégjenek, megpirítjuk őket.

MEGNÉZEM AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPOKAT

 

Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük, és aprítógépben durvára aprítjuk őket. A kimagozott datolyát és a magokat az aszalt gyümölcsökhoz adjuk, majd az egészet összeaprítjuk. A keveréket egy tálba tesszük.

MEGNÉZEK EGY MULTIFUNKCIÓS BOTMIXERT

A serpenyőt ismét felhevítjük, beleszórjuk a zabpelyhet, és amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk, és a gyümölcsös-magvas keverékhez adjuk. Összekeverjük a masszát, és egy 18×24 cm méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőben, légkeverés programon 10 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.

MEGNÉZEM A BEÉPÍTHETŐ SÜTŐKET