Hozzávalók
2 db csirkemell
1 levél zsálya
1 kis ág kakukkfű
1 kis ág rozmaring
olaj
só, bors
4 tojássárgája
1 tk. mustár
1 dl olaj
1 gerezd fokhagyma
fehérbors
1 tk. Worcestershire
2 ek. reszelt parmezán
1 fél citrom leve
fél tucat római saláta
pár szem koktélparadicsom
parmezán
Elkészítés
A csirkemelleket egy kevés olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és fél percenként forgatunk rajtuk egyet. Teszünk melléjük egy levél zsályát, egy kis kakukkfüvet, rozmaringot és egy gerezd fokhagymát. Nem kell tökéletesre sütni őket, amikor már majdnem kész vannak, tegyük őket egy gőzsütőbe 10 percre 150 fokos gőzprogramon (25% gőz).
A cézár öntethez a tojások sárgáját kikeverjük a mustárral és kb. 1 dl étolajjal. Teszünk bele még egy gerezd fokhagymát sóval pépesítve, fehérborsot, worchestire szószt, reszelt parmezánt és fél citrom levét. Egy tálba tesszük a kifőtt tésztát, a cézár öntetet, a felszeletelt csirkemelleket, a római salátát, a koktélparadicsomot és a húsból kisült szaftot is. Az egészet összeforgatjuk, és parmezánnal díszítjük.