Cézár saláta

                       Cézár saláta tésztával és
                     tökéletesre sült csirkemellel

                                                 (Szerző: Fördős Zé)

Hozzávalók 

2 db csirkemell

1 levél zsálya

1 kis ág kakukkfű

1 kis ág rozmaring

olaj

só, bors

4 tojássárgája

1 tk. mustár

1 dl olaj

1 gerezd fokhagyma

fehérbors

1 tk. Worcestershire

2 ek. reszelt parmezán

1 fél citrom leve

fél tucat római saláta

pár szem koktélparadicsom

parmezán

Elkészítés

A csirkemelleket egy kevés olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és fél percenként forgatunk rajtuk egyet. Teszünk melléjük egy levél zsályát, egy kis kakukkfüvet, rozmaringot és egy gerezd fokhagymát. Nem kell tökéletesre sütni őket, amikor már majdnem kész vannak, tegyük őket egy gőzsütőbe 10 percre 150 fokos gőzprogramon (25% gőz).

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT

 

 

A cézár öntethez a tojások sárgáját kikeverjük a mustárral és kb. 1 dl étolajjal. Teszünk bele még egy gerezd fokhagymát sóval pépesítve, fehérborsot, worchestire szószt, reszelt parmezánt és fél citrom levét. Egy tálba tesszük a kifőtt tésztát, a cézár öntetet, a felszeletelt csirkemelleket, a római salátát, a koktélparadicsomot és a húsból kisült szaftot is. Az egészet összeforgatjuk, és parmezánnal díszítjük.