Hozzávalók
1 érett avokádó, 1 kisebb paradicsom, 1 cikk vöröshagyma, 1 citrom, 3-4 kukorica tortilla, fehérbors, csipetnyi őrölt koriander, só, olaj a sütéshez
Elkészítés
1) Készítsünk fenséges szószt
A paradicsom tetejét bevágjuk, és egy tálba helyezve forró vizet öntünk rá. A leforrázott paradicsomnak eltávolítjuk a héját, a csumáját és a magjait is, a húsát pedig aprítógépbe dobjuk. Az avokádót éles késsel körbevágjuk, elcsavarva félbe szedjük, majd a magját is eltávolítjuk. A belsejét szintén az aprítógépbe kanalazzuk. Egy kisebb darab hagymát szintén hozzáadunk a zöldségekhez, majd az egészet sóval, kevés korianderrel, fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Az aprítógép segítségével az egészet szép krémesre pürésítjük.
2) Sütés és tálalás
A friss kukorica tortillát nyolcadokba vágjuk, és forró olajban szép aranybarnára és ropogósra sütjük. A guacamolét díszíthetjük chilipehellyel, korianderrel és koktélparadicsommal. Tökéletes snack a házi tortillával mártogatva!
Még több recept
Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.