Sárgabarackos-ricottás gyümölcstorta

Sárgabarackos-ricottás gyümölcstorta

Hozzávalók 

(24-26 cm átmérőjű piteformához)

 

A tésztához:

170 g hideg vaj

250 g liszt

2 db tojássárgája

2 csipet só

2 ek hideg víz

2 ek porcukor

 

A töltelékhez:

500 g ricotta

4 db tojás

2 db citrom reszelt héja

80 g porcukor

20 g vaníliás cukor

6-7 db felezett konzerv őszibarack

Elkészítés

Először elkészítjük a tésztát: a hideg, kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, ezután mehet bele a 2 tojássárgája, a só, a víz és a porcukor, majd összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és fél órát hagyjuk pihenni.

Ezután kivesszük a hűtőből a tésztát, amit a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, rányomkodjuk a forma oldalára is, és egy éles késsel levágjuk a felesleges, lelógó részeket. Megszurkáljuk pár helyen egy villával, rakunk bele egy alufóliát, majd ebbe száraz babot nehezéknek, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ezután kivesszük a babot és a fóliát, és további kb. 8 percig sütjük.

Megnézem a gőzsütőket

A töltelék hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd az elősütött tésztába öntjük. Belerakjuk a felezett őszibarackokat is, és 180 fokos sütőben további 40 percig gőzprogramon sütjük a süteményt.

Bővebben