.

.

Díjak, elismerések

A háztartási eszközöktől elsősorban azt várjuk, hogy funkciójuknak megfelelően működjenek. Viszont az új eszközök egyben otthonaink részei is lesznek. Szem előtt vannak a konyhában, a fürdőszobában vagy a lakás más pontjain, ezért fontos, hogy ne csak praktikusak, de szépek is legyenek. Büszkék vagyunk arra, hogy a kiemelkedő forma- és ergonómiai tervezés elismeréseként az Electrolux készülékek évről-évre nyernek díjat a nemzetközi dizájn versenyeken és termékteszteken.

Háromszoros Electrolux győzelem a Red Dot díjkiosztón

Idén a második nemzetközi termékdesign versenyen gyűjtik be az elismeréseket az Electrolux készülékei. A Red Dot versenyen 2020-ban 3 díjat is a vállalatnak ítéltek. A Pure Q9 vezeték nélküli kéziporszívó család , a Pure D8.2 szuper csendes porzsákos porszívó modellcsalád és az Electrolux PA91 légtisztítók formatervezését is díjazták.

Az idén 65. születésnapját ünneplő Red Dot Award versenyen a 40 szakértőből álló zsűri a termékeket innováció, funkcionalitás, minőség, kialakítás és tartósság szerint rangsorolta.

Újabb 4 termékcsalád kapott iF Design díjat

2020-ban az Electrolux Matt fekete beépíthető készülékcsalád, a Comfort Flow 700 elektromos vízmelegítő (Magyarországon nem kapható), a Pure Q9 vezeték nélküli kéziporszívó család  és a Pure D8.2 szuper csendes porzsákos porszívó modellcsalád  is megkapta a világ egyik legrangosabb dizájn díját, az iF Design díjat.

A formatervezés Oscar-díjának is nevezett dizájn díjat a kiemelkedő forma- és ergonómiai tervezés elismeréseként kapták készülékeink. Innovatív és intuitív termékeket tervezünk, amelyek harmonikusan illeszkednek az Ön mindennapi életéhez. Ezek a díjak kiváló termékterveink és Human Touch design alapelveink elismerését jelentik, valamint igazolják, hogy termékeink a legjobbak a kategóriájukban.

2020-ban 78 független nemzetközi formatervezési szakértő értékelte az 56 országból érkező több, mint 7200 pályázatot, melyeket 7 kategóriában lehetett benyújtani.

Red Dot díjat kapott az Explore 7 turmixgép

Az Electrolux Explore7 turmixgép 2019-ben RedDot dizájn díjat kapott.

A zsűri az alábbi értékelés alapján ítélte oda a díjat:

A turmixgép színe és formája jól illik a modern háztartásokba. Az Electrolux különös figyelmet fordított a készülék egyszerű kezelhetőségére. Átgondolt, egyértelmű piktogramok láthatók a kezelőfelületen, melyek finom hanggal adnak visszajelzést az adott funkció bekapcsolásakor. A PowerTilt® technológia segítségével a turmixgép kíméletesen, ugyanakkor alaposan aprít, ezért az alapanyagok megőrzik frissességüket és ásványianyag tartalmukat. A PowerTilt® technológiának köszönhetően a kehelyben lassabban emelkedik a hőmérséklet, ezért tökéletes lesz a turmixok állaga.

iF Design díj

Az Electrolux Quickselect mosogatógép család elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját, az iF Design díjat.

Az iF Design (International Forum Design) díjat nem véletlenül nevezik a formatervezés Oscar-díjának. A 65 éves hagyománnyal rendelkező elismerést 2019-ben egy 67 tagú, világszerte elismert szakemberekből álló zsűri ítélte oda. A szakértők idén is a legkiemelkedőbb formavilágú termékeket díjazzák. A 2019-es díjra 60 országból több mint 6375 terméket neveztek. A zsűri ezek közül választotta ki a 66 díjazottat.  

Red Dot Design díj

Red Dot design díjat kapott az Electrolux Quickselect mosogatógép család.

A Red Dot Design Award-ot azaz „piros pont” díjat 1955-ben alapították Németországban. Az elismerést három fő területen adományozzák: termékdizájn, kommunikációs dizájn és dizájn koncepció. Az idén 48 kategóriában, 55 különböző országból, a vállalatok és a tervezők, több mint 5 500 pályaművet neveztek a világ egyik legjelentősebb dizájn versenyére. A győztes pályaműveket többek között az innováció mértéke, a funkcionalitás, a minőség és az ökológiai kompatibilitás alapján választotta ki a zsűri.

A Pure F9 porszívó család megkapta a British Allergy Foundation minősítést

A Pure F9 porszívók kiváló porfelszedő képességük és hatékony szigetelésük miatt megkapták a British Allergy Foundation (BAF) minősítést.

Az Allergy UK világszerte teszteli a gyártók termékeit, hogy felhívja a figyelmet azokra a funkciókra és megoldásokra, melyek megkönnyítik az allergiától szenvedő emberek életét. A Seal of Approval embléma azokon a termékeken jelenik meg, melyeket tudományosan teszteltek.