5 módszer, melyekkel a legtöbbet hozhatja ki kicsi mosókonyhájából

A mosás mindannyiunk számára állandó feladat, és jó, ha van ehhez egy külön helyiség a házban. Tehát, ha a mosókonyháról van szó, fontos, hogy megfeleljen a funkciójának, és legyen stílusos is, függetlenül attól, hogy mekkora. Ha nagyon kicsi, akkor sincs gond, mindig ki lehet hozni belőle nagy dolgokat.

Svéd értékeinkre alapozva mindenben fontosnak tartjuk a fenntartható megközelítést, és ez nem csak a termékeinkre igaz. Szeretnénk arra inspirálni, hogy törődjön ruháival, és viselje őket hosszabb ideig. Örömmel segítünk az életstílusának megfelelő mosókonyha kialakításában is, mert szeretnénk, hogy egy jobb és fenntarthatóbb életet éljen.

Íme 5 ötlet egy kis mosókonyha kialakításához.

  1. Gondolja át, hol tudja kialakítani mosókonyháját

Ha mosókonyhája felújítás előtt áll, gondolja át részletesen, hogy mit szeretne, és ítélje meg reálisan, mi fér el benne. Nem mindenhova lehet berakni egy mosógépet és egy szárítógépet is, ezért fontolja meg egy mosó-szárító gép beszerzését, mellyel értékes helyet spórolhat. Azzal is nyerhet plusz helyet, ha a szárítógépet a mosógép tetejére helyezi. Egy összeépítő kerettel ezt egyszerűen megteheti.

Mérje ki, és rajzolja fel pontosan a helyet, hogy lássa, melyik lesz a leghatékonyabb elrendezés. Próbáljon ki papíron annyi variációt, amennyit csak el tud képzelni.

  1. A titok az intelligens szennyestárolásban rejlik

A jól szervezett szennyestárolás elengedhetetlen egy kisebb helyiségben a maximális helykihasználáshoz. A különböző méretű beépített szekrények, beleértve a fej fölött elhelyezett tárolóhelyeket és a padlótól a mennyezetig érő szekrényeket néhány beépített szennyestartóval és vasalóállomással, segítenek kordában tartani a rendetlenséget. Ha szeretne stílust vinni a helyiségbe, a nyitott polcok segítségével néhány dekorációs elemet is becsempészhet a mosókonyhába.

A szennyeskosarak elhelyezésére vagy a hajtogatáshoz használható felület felbecsülhetetlen értékű, ezért próbáljon meg annyi ilyen felületet beépíteni, amennyit csak lehet.

Az olyan okos megoldások, mint a ruhák vállfán történő szárításához használható rúd, az egységes polcképet és rendet biztosító kosarak, valamint a rendezetten tárolt tisztítószerek harmóniát hoznak a térbe. Ha lehetséges, tegyen a gépek alá mobil fiókot vagy pódiumot, a könnyebb be- és kirakodás érdekében.

  1. A nagyobb tér illúziója 

A mosókonyhában elhelyezett tükör segít egy nagyobb, világosabb, nyitottabb tér illúzióját kelteni, ami ideális lehet zárt terek esetén.

Ha egy ablakkal szemben helyezzük el, a tükör visszaveri a fényt és a színeket a helyiségben, és a szemet becsapva, a tükröződések megnövelik a teret. Minél nagyobb a tükör, annál nagyobb tér látszatát kelti.

  1. A rendszerezés mindennél fontosabb

A mosókonyha nagyobbnak tűnik, ha rendezett. A mosáshoz használt termékek csoportosításával (mosószerek, folttisztítók, mosózsákok, illatgyöngyök, gőzillatosító stb.) és kosarakban való tárolásával helyet szabadíthat fel, ami rendezettebb látványt kölcsönöz a kisebb mosókonyhának is. Ha a kosarakat címkékkel látja el, mindig tudni fogja, hol vannak a dolgok.

  1. Hatékonyság polcokkal

A lebegő polcokkal felszerelt fal segít rendszerezni a mosáshoz használt termékeket, a kosarakat és a ruhákat. A függőleges tárolás okosan használja ki a készülékek feletti területet, amitől nagyobbnak fogja érezni a helyiséget. Ha személyes jelleget szeretne kölcsönözni neki, tegye a polcra egyik kedvenc bekeretezett műalkotását.