Isteni turmixok két rétegben

Egy falat inspiráció a reggeli induláshoz

Vagy a délutáni felfrissüléshez, esetleg az esti lazuláshoz. A kétrétegű turmixok minden helyzetben boldoggá és energikussá tesznek. A két színű turmix már önmagában jól mutat a pohárban, de még tovább fokozható az esztétikai élmény az ízléses gyümölcsös dekorációval.

Hozzávalók

Avokádós spenótos turmix áfonyás réteggel

125 g áfonya, 1 db érett avokádó, 1 db banán, 1 marék bébispenót, 1 tk. méz, 3 dl mandulatej, 3 karika banán, pár szem áfonya

Banános mogyoróvajas turmix epres réteggel

4 db eper, 2 db banán, 1 púpos ek. mogyoróvaj, 3 dl kókusztej, 1 tk. kókuszchips

Elkészítés

1) Avokádós spenótos turmix áfonyás réteggel

A sport turmixba tesszük a bébispenótot. Az avokádó magját késsel kivesszük, a húsát pedig a turmixba kanalazzuk. Hozzáadjuk a mézet, 1 dl mandulatejet, az egészet összeturmixoljuk és kitöltjük egy pohárba, úgy, hogy a 2/3-áig érjen. Az elöblített sport turmixba beletörjük a banánt, ahhoz hozzáadjuk az áfonyát, 2 dl mandulatejet, majd összeturmixoljuk és óvatosan a spenótos alapra töltjük. Végül pár karika banánnal és pár szem áfonyával díszítjük. 

2) Banános mogyoróvajas turmix epres réteggel

Egy banánt a sport turmixba teszünk, hozzáadjuk a mogyoróvajat és 1,5 dl kókusztejet, majd leturmixoljuk és kitöltjük egy pohárba, helyet hagyva a második rétegnek. A tiszta sport turmixba összeturmixolunk 1 darab banánt az eperrel és 1,5 dl kókusztejjel. Ráöntjük a mogyoróvajas rétegre és egy teáskanál kókuszchipsszel tálaljuk. 

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.