Szuvidolt pulykamell barnasörös narancsos mártással


Egy falat inspiráció

Most is egy igazi ínycsiklandozó finomságot készítettünk

Szuvidolt pulykamellett, barnasörös-narancsos mártással. 

Hozzávalók

1 egész pulykamell (kb. 2 kg), 2 ág friss rozmaring, 3-4 ág friss kakukkfű, 2 mokkáskanál, őrölt szerecsendió, 1 darabka reszelt gyömbér, 2 narancs, 2 db friss babérlevél, 100 g vaj, 5 evőkanál juharszirup, fél üveg barna sör, só, bors 

Elkészítés

1) Szuvidoljuk a pulykamellet

A pulykamellet alaposan sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a friss gyömbért, majd a szerecsendióval, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, valamint 3-4 szelet naranccsal ízesítjük. A pulykamellet vákuumzacskóban légmentesen lezárjuk, majd 68 fokon, 4 órán keresztül szuvidoljuk.

2) Megsütjük a húst

Elkészülte után a zacskóban lévő húslevet leszűrjük, forralni kezdjük, hozzáfacsarjuk egy narancs levét, és felöntjük fél üveg barna sörrel. Hozzáadjuk a babérlevelet, és az egészet beforraljuk kb. fele mennyiségűre. Közben a vajat kikeverjük a juharsziruppal, és az egész pulykamellet alaposan bekenjük vele. Grill fokozaton, 200 fokon 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

3) Tálaljuk

A még forró pulykasültből szeleteket vágunk és vajas-tejszínes burgonyapürét, valamint ropogósan hagyott párolt zöldséget adunk mellé. Az ételt alaposan meglocsoljuk a beforralt sörös-narancsos mártással, és azonnal tálaljuk.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.