Szték zöldbors mártással

Egy falat inspiráció a tökéletes sztékhez

Válasszon jó minőségű húst, és hagyja érvényesülni természetes ízét. Ha mégis szeretné megbolondítani valamivel, készítsen hozzá valamilyen mártást.

Hozzávalók

(4 személy részére)

80 dkg marha hátszín vagy fartő, 3 evőkanál étolaj, 1 evőkanál vaj, só, bors

A zöldbors mártáshoz:

1 dl száraz fehér bor, ½ l marhahús vagy alaplé, 2,5 dl tejszín, 50 g zöldbors, 1 teáskanál balzsamecet

Elkészítés

1) Megsütjük a sztéket

A hússzeleteket szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat magas lángon fütölésig hevítünk, visszavesszük a hőmérsékletet közepesen erősre (12-es fokozat), és a hússzeleteket egyenként kisütjük: fél percenként fordítunk egyet a szeleteken, közepesen átsült húshoz 4-5 percig. Az utolsó fordításnál sózzuk, borsozzuk a húst, és mellédobunk egy kis darab vajat. Ezután tányérra tesszük, és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük.

2) Zöldbors mártás elkészítése


A zöldbors mártáshoz a bort a húsos serpenyőbe öntjük és 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a húslevest, és 10 percig forraljuk, amíg a felére fő. Közben kissé felaprítjuk a borsot. Alacsonyra vesszük a hőmérsékletet, a mártáshoz adjuk a tejszínt és a zöldborsot. Egy kevés balzsamecettel ízesítjük, és a szték mellé kínáljuk.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.