Grillezett csirkenyárs fűszeres mogyorószósszal
Grillezett csirkenyárs fűszeres mogyorószósszal
Hozzávalók
1 kg csirkemell
300 g pörkölt, natúr (nem sózott) földi mogyoró vagy dió
180 g pálmacukor
250 ml meleg víz
2-3 lime
4 gerezd, apóra vágott fokhagyma
4 hosszú, apróra vágott chili paprika
2 ek. mogyoróolaj, plusz a grillezéshez
1 tk. tengeri só
1 csokor thai bazsalikom
24 db hosszú, vízben áztatott nyárs
Elkészítés
A fokhagymát, a chili paprikát, a dióféléket, a pálmacukrot, a mogyoróolajat és a sót keverjük össze turmixgépben a forró vízzel.
Megnézem az Explore 7 turmixgépet
A kissé ragacsos szósz egyik felét tegyük félre.
A csirkemellet vágjuk 1 cm-es csíkokra, alaposan forgassuk bele a szósz másik felébe és tegyük legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Pihentetést követően a csirkemell csíkokat húzzuk fel a beáztatott nyársakra.
Forrósítsuk fel a plancha grillt az indukciós főzőlap legmagasabb fokozatán.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
Enyhén olajozzuk meg a grill-lapot és tegyük rá a csirkenyársakat.
A hús mindkét oldalát süssük 3-4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Helyezzük az elkészült csirkét egy tányérra és tálaljuk a maradék fűszeres mártással. A tetejét szórjuk meg thai bazsalikommal és mogyoróval, díszítsük lime szeletekkel.
Grillezzen télen-nyáron, indukciós grill lapon
Szereti a grillezett ételek enyhén füstös, fűszeres ízét? A Plancha grill segítségével nem csak nyáron, hanem egész évben élvezheti őket. Tegye a Plancha grill-lapot indukciós főzőlapjára, kapcsoljon össze 2 főzőzónát (ha híd funkciós főzőlapja van) és máris készítheti a szaftos szték szeleteket, a roppanós zöldségeket és a friss tengeri herkentyűket. A grill-lapot használhatja indukciós, kerámia és gázfőzőlapon is. A vas grill-lap felülete egyenletesen forrósodik át, ezért egyszerre több szelet húst is süthet rajta. A speciális tapadásmentes bevonatnak köszönhetően, extra zsiradék sem kell az ételek alá, így nem csak finomak, de egészségesek is lesznek.