Grillezett csirkenyárs fűszeres mogyorószósszal

Grillezett csirkenyárs fűszeres mogyorószósszal

Hozzávalók

1 kg csirkemell

300 g pörkölt, natúr (nem sózott) földi mogyoró vagy dió

180 g pálmacukor

250 ml meleg víz

2-3 lime

4 gerezd, apóra vágott fokhagyma

4 hosszú, apróra vágott chili paprika

2 ek. mogyoróolaj, plusz a grillezéshez

1 tk. tengeri só

1 csokor thai bazsalikom

24 db hosszú, vízben áztatott nyárs

Elkészítés

A fokhagymát, a chili paprikát, a dióféléket, a pálmacukrot, a mogyoróolajat és a sót keverjük össze turmixgépben a forró vízzel.

Megnézem az Explore 7 turmixgépet

A kissé ragacsos szósz egyik felét tegyük félre.

A csirkemellet vágjuk 1 cm-es csíkokra, alaposan forgassuk bele a szósz másik felébe és tegyük legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Pihentetést követően a csirkemell csíkokat húzzuk fel a beáztatott nyársakra.

Forrósítsuk fel a plancha grillt az indukciós főzőlap legmagasabb fokozatán.

Megnézem az indukciós főzőlapokat

Enyhén olajozzuk meg a grill-lapot és tegyük rá a csirkenyársakat.

A hús mindkét oldalát süssük 3-4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Helyezzük az elkészült csirkét egy tányérra és tálaljuk a maradék fűszeres mártással. A tetejét szórjuk meg thai bazsalikommal és mogyoróval, díszítsük lime szeletekkel.

Bővebben

Grillezzen télen-nyáron, indukciós grill lapon

Szereti a grillezett ételek enyhén füstös, fűszeres ízét? A Plancha grill segítségével nem csak nyáron, hanem egész évben élvezheti őket. Tegye a Plancha grill-lapot indukciós főzőlapjára, kapcsoljon össze 2 főzőzónát (ha híd funkciós főzőlapja van) és máris készítheti a szaftos szték szeleteket, a roppanós zöldségeket és a friss tengeri herkentyűket. A grill-lapot használhatja indukciós, kerámia és gázfőzőlapon is. A vas grill-lap felülete egyenletesen forrósodik át, ezért egyszerre több szelet húst is süthet rajta. A speciális tapadásmentes bevonatnak köszönhetően, extra zsiradék sem kell az ételek alá, így nem csak finomak, de egészségesek is lesznek.

Megnézem a Plancha grillt