Tökmagos buci

Tökmagos buci

Hozzávalók

24 darabhoz

 

500 g liszt

1 ek. só

1 tk. cukor

20 g friss élesztő

150 ml natúr joghurt

200 ml tej

3 ek. extra szűz olívaolaj

50 g pirított tökmag

nagy szemű tengeri só a szóráshoz

 

Elkészítés

A tökmag és a nagy szemű tengeri só kivételével mindent a robotgép keverőtáljába teszünk, és a hozzávalókból fényes, ruganyos tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és huzatmentes helyen kb. másfél óra alatt hagyjuk duplájára kelni. A tésztát liszttel megszórt deszkára borítjuk, kinyomkodjuk belőle a levegőt, és olívaolajos kézzel 24 zsömlét formázunk belőle.

MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET

Ismét letakarjuk, és 30 percig pihentetjük, majd megszórjuk tökmaggal és nagy szemű tengeri sóval. A tésztát betesszük a sütőbe (nem kell előmelegíteni), és 200 fokon, gőzprogramon 20 perc alatt készre sütjük.

MEGNÉZEK EGY GŐZ FUNKCIÓS TŰZHELYET

 

Elkészítési idő: 1 óra

Pihentetés: 2 óra