Mini pizzák fügével és kecskesajttal


Egy falat inspiráció vendégváró falatokhoz

Vagy akár egy kreatív családi vacsorához

A pizzában az a jó, hogy ezerféle feltéttel elkészíthető, ezért szinte mindenki szereti. A titok a jó pizzatészta elkészítéséhez a gőz. Megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan lesz tökéletes!

Hozzávalók

(12 darab pizzához)

½ kg kenyérliszt, 280 ml langyos víz, 20 g élesztő, 50 g prosciutto, 50 g mascarpone, 50 g kecskesajt, 4 db érett füge, 3-4 marék rukkola, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só

Elkészítés

1) Összeállítjuk a tésztát

Egy keverőtálba kimérjük a kenyérlisztet, amiből két teáskanálnyit egy pohárba dobunk. Felöntjük 1 deci kézmeleg vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, alaposan elkeverjük, és pár perc alatt hagyjuk felfutni. A liszthez adjuk a felfutott élesztőt, további 180 ml langyos vizet, az olívaolajat és a sót. A hozzávalókat robotgéppel alacsony fokozaton 5 percen keresztül dagasztjuk, míg szép rugalmas tésztát kapunk.

2) Megtöltjük a lapokat

A kész tésztát meghintjük egy kevés liszttel, letakarjuk és szobahőmérsékleten 1 óra alatt megkelesztjük. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, hengert formázunk belőle és 12 egyenlő részre vágjuk. Minden szeletből kis bucit formázunk, meghintjük liszttel és letakarva további 15 percig kelesztjük. A bucikat kör alakúra nyújtjuk, mindegyiket megkenjük kevés mascarponéval és szárított sonkát rakunk rá. 

3) Sütés és tálalás

Pár szem érett fügéből vékony gerezdeket vágunk és minden pizzára ráteszünk 2-2 darabot, végül pedig lágy kecskesajtot morzsolunk a tetejükre. Egy száraz serpenyőt forróra hevítünk, beleszórunk egy kevés lisztet és a pizzákat sütni kezdjük benne. Amikor az aljuk épp egy kis színt kap, a serpenyőt forró sütőbe tesszük. Lehetőleg enyhén gőzpárás sütőtérben, 270 fokon pár perc alatt készre sütjük a pizzákat. Tetejükre egy kevés friss rukkolát teszünk, meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és forrón kínáljuk.

Még több recept

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.