Margherita Pizza
Hozzávalók
570 g búzaliszt, és egy kevés a nyújtáshoz
330 ml meleg víz
2 g friss élesztő
1 evőkanál olívaolaj
1 darab mozzarella sajt
125 ml paradicsompüré vagy hámozott paradicsom konzerv
zúzott fokhagyma
szegfűszeg
teáskanál barna cukor
só
bors
friss bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés
Pizzakő szett pizza és kenyér sütéshez
Egy pizzakővel megidézheti az igazi olasz éttermek hangulatát otthon, a saját konyhájában. Valódi olasz klasszikusokat készíthet segítségével. Süssön rajta pizzát, fociaccát, pitát, calzonét vagy akár kenyeret! A pizzakövön sült tészta alul felül ropogós lesz, miközben belül könnyű és puha marad. Csak tegye be a pizzakövet a sütőbe, melegítse fel 230°C-ra, majd a lapát segítségével tegye a tésztát a forró kőre, és süsse készre. Ha elkészült élvezze az ínycsiklandó olasz ízeket.