Caprese gombafejek mozzarellával és paradicsommal

Egy falat inspiráció

egy nagyon finom és nagyon könnyű előételhez.

A klasszikus caprese-t (mozzarella és paradicsom) gombafejekbe töltöttük. Fél órán belül kész van, előételnek vagy könnyű ebédnek is tökéletes!

Hozzávalók

7 db nagy gomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis ág rozmaring, 1 kis ág kakukkfű, 4 db koktélparadicsom, 250 g mozzarella, olívaolaj, só, bors, balzsamecet, friss bazsalikom

Elkészítés

1) Előkészítjük a gombákat

Kitörjük néhány nagyobb méretű gomba szár részét. Körben megtisztítjuk őket, és egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket. Így jó sok töltelék el fog férni bennük.

2) Megpirítjuk

Egy serpenyőt indukciós főzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk, és megpirítjuk a gombákat: először az üreges részükkel lefelé, majd a másik oldalukat is.

3) Fűszerezzük és megtöltjük

Sózzuk és borsozzuk, majd pár vékony szelet fokhagymát, kevés kakukkfüvet és egy kis apróra vágott rozmaringot szórunk rájuk. Egy nagyobb mozzarellát kis darabokra tépünk, és beletöltjük a gombákba. Elnegyedelünk néhány koktélparadicsomot, és a mozzarellára tesszük őket.

4) Sütés és tálalás

Megsózzuk, majd meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal és balzsamecettel. A gőzsütőt 220 °C-ra, grill fokozatra állítjuk, és kb. 20 percig sütjük őket, amíg szépen megpirulnak.

Még több recept

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.