Burgonyás csavart kenyér

Burgonyás csavart kenyér

Hozzávalók

4 kisebb kenyérhez

 

1000 g kenyérlisztkókuszreszelék

500 g puhára főtt burgonyafinomra őrölve

kb. 500 ml tej

50 g friss élesztő

1 ek. só

 

Elkészítés

A meghámozott, kockára vágott burgonyákat sós hideg vízben feltesszük főni indukciós főzőlapon, magas hőfokon. Miután megpuhultak, leszűrjük és összetörjük.

MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOS TŰZHELYET

A robotgép keverőtáljában összekeverjük a langyos tejet az élesztővel, sóval, az összetört langyos burgonyával és a liszttel. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk. Lefóliázzuk a tálat, egy konyharuhával is letakarjuk, és huzatmentes helyen duplájára kelesztjük a tésztát — kb. 2 óra.

MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET

Lisztezett munkalapra borítjuk, kinyomkodjuk belőle a levegőt. Négy egyforma részre osztjuk a tésztát, hosszú hurkát gyúrunk belőle, és egyenként összecsavarjuk. Olajozott sütőlapra tesszük, letakarjuk fóliával és konyharuhával, és ismét a duplájára kelesztjük — kb. 40 perc.

A sütőt nem melegítjük fel. Levesszük a tésztáról a konyharuhát és a fóliát, majd betesszük a kenyereket a sütőbe. 200 fokon, gőzprogramon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a kérge világosbarna, a kenyér pedig kongó hangot ad, amikor az alját megütögetjük.

MEGNÉZEK EGY GŐZ FUNKCIÓS TŰZHELYET

 

Elkészítési idő: 4 óra