Burgonyás csavart kenyér
Burgonyás csavart kenyér
Hozzávalók
4 kisebb kenyérhez
1000 g kenyérlisztkókuszreszelék
500 g puhára főtt burgonyafinomra őrölve
kb. 500 ml tej
50 g friss élesztő
1 ek. só
Elkészítés
A meghámozott, kockára vágott burgonyákat sós hideg vízben feltesszük főni indukciós főzőlapon, magas hőfokon. Miután megpuhultak, leszűrjük és összetörjük.
MEGNÉZEK EGY INDUKCIÓS FŐZŐLAPOS TŰZHELYET
A robotgép keverőtáljában összekeverjük a langyos tejet az élesztővel, sóval, az összetört langyos burgonyával és a liszttel. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk. Lefóliázzuk a tálat, egy konyharuhával is letakarjuk, és huzatmentes helyen duplájára kelesztjük a tésztát — kb. 2 óra.
MEGNÉZEK EGY ASSISTENT ROBOTGÉPET
Lisztezett munkalapra borítjuk, kinyomkodjuk belőle a levegőt. Négy egyforma részre osztjuk a tésztát, hosszú hurkát gyúrunk belőle, és egyenként összecsavarjuk. Olajozott sütőlapra tesszük, letakarjuk fóliával és konyharuhával, és ismét a duplájára kelesztjük — kb. 40 perc.
A sütőt nem melegítjük fel. Levesszük a tésztáról a konyharuhát és a fóliát, majd betesszük a kenyereket a sütőbe. 200 fokon, gőzprogramon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a kérge világosbarna, a kenyér pedig kongó hangot ad, amikor az alját megütögetjük.
MEGNÉZEK EGY GŐZ FUNKCIÓS TŰZHELYET
Elkészítési idő: 4 óra