Aszalt paradicsomos ciabatta

Aszalt paradicsomos ciabatta

(Forrás: Street Kitchen)

Hozzávalók 3 kis ciabattához

400 g BL80 liszt

15 g só

4 g friss élesztő

1 tk cukor

300 ml langyos víz

100 ml olívaolaj

100 g aszalt paradicsom

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd melegebb helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.

A felfuttatott élesztőt összekeverjük a liszttel, a sóval és a durvára vágott aszalt paradicsommal. Assistent robotgépben simára dagasztjuk a tésztát.

Megnézem az Assistent robotgépeket

 Az olívaolajat egy nagy keverőtál aljára öntjük, és beletesszük a ragacsos tésztát. Lefedjük és 1 órán át állni hagyjuk, majd áthajtogatjuk. További 2 órán át pihentetjük a tésztát, ezalatt 40 percenként hajtogatjuk

Belisztezett munkalapra borítjuk a tésztát, és egy éles késsel 3 részre osztjuk, lisztes kézzel téglalap alakúra formázzuk, majd a két végét megfogva egyet tekerünk rajta, és lisztbe forgatjuk. További 20 percig pihentetjük.

Sütés előtt 1 dl vizet öntünk a SteamBake sütő aljában lévő medencébe, és előmelegítjük a sütőt SteamBake programon 230 fokra. A ciabattákat sütőpapírral bélelt tepsin addig sütjük, amíg aranybarnák lesznek (kb. 15 perc).

Megnézem a SteamBake funkciós sütőket

További péksüti recepteket talál a Street Kitchen  oldalán

Bővebben