Tejcsokoládépuding tejszínhabbal


Egy falat inspiráció egy örök kedvenchez

A csokipudingot szinte mindenki szereti

Van, aki a bőre miatt, és van, aki a lágy, krémes, édes, kényeztető csokis íznek és a könnyű tejszínhabnak nem tud ellenállni.

Hozzávalók

(6 adaghoz)

2 ek. nádcukor, 2 ek. keményítő, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 3,5 dl tej, 1,5 dl tejszín, 20 dkg tejcsokoládé, 1 csipet só

1,5 dl habtejszín, 2 ek. cukor, 1/2 vaníliarúd

Elkészítés

1) Megcsináljuk a pudingot

A tejet és a tejszínt közepes lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és a kakaót, valamint egy csipet sót. Simára keverjük, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a kis darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, amíg felolvad. 

2) Tejszínhabot készítünk

Poharakba öntjük, és összegyűrt, nedves sütőpapírral letakarjuk, közvetlenül a puding tetejére tapasztva a papírt, hogy ne bőrösödjön. Hűtőben 1-1 1/2 óra alatt fogyasztható hőmérsékletűre hűtjük. A hideg habtejszínt a cukorral és 1/2 vaníliarúd kikapart magjával kemény habbá verjük.
Fogyasztás előtt a kihűlt puding tetejére kanalazzuk.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.