Táblás csokoládé házilag

Egy falat inspiráció egy szuper gasztroajándékhoz

Készítsen karácsonyra mutatós finomságot. A különleges diós-aszalt gyümölcsös és az izgalmas chilis-sáfrányos változatot is mindenképpen próbálja ki!

Hozzávalók

40 dkg étcsokoládé, 1 marék dió, 5 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, vörösáfonya, feketecseresznye), ½ tk. nagyszemű tengeri só, ½ tk. finomra vágott szárított chili, 1 csipet sáfrány

Elkészítés

1) Felaprítjuk a gyümölcsöket

Válasszunk minél jobb minőségű, magas kakótartalmú csokoládét! A diót és az aszalt gyümölcsöket falatnyi darabokra aprítjuk és felhasználásig félretesszük.

2) Csokoládémasszát készítünk

30 dkg apróra vágott csokoládét vagy csokoládépasztillát vízgőz felett felolvasztunk. Amikor felolvadt, levesszük a tűzhelyről, azonnal hozzákeverjük a maradék felaprított csokoládét, és addig keverjük, amíg ez is felolvad (de már nem melegítjük tovább). Ezzel lehűtjük a csokoládémasszát, azaz temperáljuk. Addig hűtjük folyamatos kevergetéssel, amíg 31-32 fokosra hűl, így amikor megszilárdul, szép fényes lesz.

3) Megvárjuk, amíg megdermed, és már kész is!

Egy tiszta száraz tepsire öntjük a csokoládét és spatulával a kívánt vastagságban szétterítjük. Megszórjuk a kiválasztott feltétekkel és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed a csokoládé. A hűtőből kivéve feldaraboljuk, és becsomagoljuk.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.