Szivárvány bagel

Szivárvány bagel

                         Gyönyörű és finom

Hozzávalók (kb. 10 bagel-hez)

2 csésze meleg víz
1 csomag aktív száraz élesztő
1 evőkanál cukor
6 csésze liszt (ebből tegyen félre egy kicsit)
2 evőkanál só
1 evőkanál növényi olaj + egy kevés a tál kikenéséhez
Rózsaszín, fehér és fekete ételfesték

Elkészítés


1. Keverjük össze egy robotgéppel a meleg vizet és a cukrot. Az élesztőt adjuk hozzá a cukros vízhez, majd hagyjuk állni, amíg a buborékok és a hab eltűnnek (kb. 10 perc).

MEGNÉZEM AZ ASSISTENT ROBOTGÉPET

2. Adjuk hozzá a vízhez a lisztet, az olajat és a sót.

3. Keverjük 5 percen át tésztahoroggal (ha nincs kéznél a robotgép, használjunk egy vastag fakanalat). Kb. 5 perc múlva vegyük ki a tésztát a tálból, és gyúrjuk kézzel további 5 percig, amíg sima nem lesz (nem tapad). Ha a tészta ragadós, szórjuk meg a liszttel és gyúrjuk addig, amíg sima nem lesz.

4. Kenjünk ki egy nagy tálat olajjal, és tegyük bele a tésztát. Fedjük le egy műanyag fedővel, és meleg helyen kelesszük 60 percig, amíg duplájára dagad.

5. Miután a tészta felemelkedett, osszuk 3 egyenlő részre. Mindhárom részt fessük be különböző színű ételfestékkel, s gyúrjuk őket 10-15 percig, amíg szép, egyenletes színük lesz. Amíg az egyik részt gyúrjuk, a másik kettőt tegyük vissza a műanyag fedél alá, hogy ne száradjon ki a tészta.

6. Egy gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd szeleteljük fel 6 db, kb. hüvelykujjnyi vastagságú darabra. Spirálban csavarjuk össze őket, majd a tészta végét illesszük össze. Ismételjük meg a maradék tésztával is.

7. Tegyük egy enyhén megnedvesített zárt edénybe a tésztát, takarjuk le tiszta ruhával, és kelesszük 20-30 percig, amíg duplájára dagad.

8. A bagel-eket tegyük sütőbe, és süssük 150° C-os gőzprogramon (25% gőz) 12 percig. Ezután süssük 200 ° C-os gőzprogramon (25% gőz) további 10 percig. Miután megsültek, takarjuk le őket egy tiszta konyharuhával.

MEGNÉZEK EGY GŐZSÜTŐT